Visit my YouTube channel here.

Life (2017)

Monstertid i verdensrommet.

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1

På en romstasjonen oppdager forskere en livsform fra Mars som virker ufarlig. Men denne livsformen begynner å vokse, og da starter problemene for menneskene om bord denne romstasjonen.

Life er regissert av Daniel Espinosa (Snabba cash, Safe House), og i hovedrollene finner vi Hiroyuki Sanada, Ryan Reynolds, Rebecca Ferguson og Jake Gyllenhaal.

Life er en enkel film med en enkel formel med et monster om bord en romstasjon der karakterene selvfølgelig blir fanget og de har ikke store områder å bevege seg på.

Som en enkel monsterfilm fungerer Life greit. I starten ler man litt av livsformen som ligner på en hyggelig sjøstjerne, men til slutt blir den hyggelige sjøstjernen et stort monster som øker i størrelse og man føler med karakterene som blir fanget når monsteret begynner å knuse sine ofre med sine sterke tentakler. Det ser vondt ut.

Det artige med dette monsteret er at monsteret er ganske smart, kanskje litt for smart, for han eller hun eller hva enn det nå er, klarer å løse de fleste problemer. Samtidig blir dette monsteret mer truende når den viser at den er ganske intelligent, og man føler faktisk at dette ikke vil ende godt for mannskapet om bord romstasjonen.

Det største problemet med Life er karakterene. Man bryr seg ikke om karakterene, de er en gjeng som mangler sterke personligheter. Etter at filmen var ferdig så visste jeg ikke hvem de var og hva de sto for. Selv de latterlige monsterfilmene fra åttitallet hadde mer velskrevne karakterer enn de vi møter i denne filmen.

Life er ikke en monsterfilm som finner på noe nytt. Det den har å tilby er enkel underholdning med flere gode skuespillere som er for gode til å spille i en film som dette når karakterene er så kjedelige og lite velskrevne. Man hater monsteret i Life, og jeg følte i det minste at monsteret var ganske truende med tanke på hva vi får se når monsteret griper tak i sine ofre med sine lange tentakler og knuser dem.

Bilde: 10/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildet er klart, skarpt og fargene er gode. Sortnivået er knallbra.

Lydsporet i Life er fantastisk. Her får man høre et fyldig lydspor som klarer å fylle opp rommet med luftig og detaljert lyd som er passe aggressivt.

Ekstramateriell:
Life: In Zero G (7 minutter)
Creating Life: The Art and Reality of Calvin (7 minutter)
Claustrophobic Terror: Creating a Thriller in Space (7 minutter)
Astronaut Diaries (3 minutter)
Deleted Scenes (6 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.