Visit my YouTube channel here.

The Odd Life of Timothy Green (2012)

the odd life of timothy green

En grønn fyr.

Bilde: 1.85:1
Lyd: Dolby Digital 5.1
Undertekst: Norsk

Et ektepar kan ikke få egne barn, og en kveld så skriver de en hel haug med lapper der de beskriver personligheten til drømmeungen de aldri vil få. De begraver disse lappene i grønnsakshagen, og i løpet av natten dukker det opp en gutt, rettere sagt, gror opp en gutt i grønnsakshagen og han vil forandre livene deres.

Kjøper du ikke de første 10 minuttene av The Odd Life of Timothy Green, så er det best å slå av filmen. For aksepterer du ikke premissene til filmen, så vil dette bli en lang og ubehagelig reise. For når ekteparet beskriver drømmeungen sin er dette en advarsel på hva som venter i resten av filmen. Det samme når de er helt ærlige når de skal si hvem Timothy er til de som avgjør om de kan adoptere en unge. Alt er så varmt og koselig her, fint, ikke sant?

The Odd Life of Timothy Green er selvsagt veldig klissete. Den vil alt godt, temaet den delvis tar opp med par som ikke kan få sine egne barn er det dessverre noen som vil kjenne seg igjen i. Men seriøst, her finner vi en gutt som gror opp i en grønnsakshage! Jeg ble satt ut, og kom aldri inn i historien igjen når man har en gutt som gror opp i en grønnsakshage!

Karakterene man finner her er stereotypiske karakterer som ikke har noe personlighet. De fleste karakterene er ikke ekte mennesker, dette er en fantasiverden som forsøker å være jordnær, men da må man skrive bedre karakterer enn dem man finner i The Odd Life of Timothy Green. Og seriøst, hva pokker tenkte de på med en grønnsaksgutt?

The Odd Life of Timothy Green er ikke en film for alle. Det er en film for familien som ikke setter spørsmålstegn ved handlingen og historien som blir fortalt. Det er en familiefilm en setter på for de yngste en kjedelig søndag, de vil sikkert finne historien om grønnsaksgutten fin og sjarmerende, men jeg tror ikke de vil forstå det andre temaet filmen tar opp når et par ikke kan få egne barn.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 2/10

Fargene er veldig varme, noe som passer til tonen og historien som blir fortalt. Ellers er bildet rent og pent, men litt mykt.

Dialogen er klar og tydelig. Filmmusikken fyller opp rommet flere ganger, og sidehøyttalerne blir også brukt når det regner og når det blir spilt fotballkamper.

Ekstramateriell
This Gift
Deleted Scenes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.