Visit my YouTube channel here.

Game of Thrones: Season 8 (2019)

Hvordan vil nå dette ende?

Bilde: 1.78:1
Lyd: Engelsk Dolby Atmos

Den åttende og aller siste sesongen av Game of Thrones består av 6 episoder Men flere episoder har en spilletid på over en time, så ikke la antallet skremme deg, for den åttende sesongen klarer å fortelle historien den ønsker å fortelle.

Det er to slag viktige slag som venter. Vel det vil si ett meget viktig slag, som egentlig er det viktigste og det er når våre helter skal kjempe mot døden selv, The White Walkers. Dette er ikke det vakreste slaget, men fy pokker for en herlig atmosfære det er like før det starter og når hestefolket angriper først. For en herlig og intens atmosfære!

Jeg kommer ikke til å røpe store avsløringer, men hvis du ikke vil vite noe som helst så er det opp deg til å lese det jeg skriver i de neste avsnittene.

Våre helter vinner såvidt slaget mot The White Walkers. Men de har mistet veldig mange soldater, og de er slitne. Men dragedronningen er fast bestemt på at her skal det ikke hviles, for hun skal ha tronen sin!

Daenerys Targaryen har jo blitt den nye skurken. Vi så det begynte å skje ganske tidlig at hun er egentlig like gal som sin far. Litt etter litt så blir hun mer og mer maktkåt, og hun bruker de fleste midler for å vinne sin kamp. Jeg har hatet henne i flere sesonger nå, og jeg ventet bare på at det skulle tørne helt for henne i denne sesongen.

Den eneste som kan stoppe henne er Jon Snow, og han blir den som får frem hennes virkelige mørke side når hun føles seg truet og hun begynner å bli paranoid.

Det har blitt snakket mye om slutten i denne serien, og mange krever at noen må lage denne sesongen på nytt. Uten å røpe for mye så elsket jeg alle episodene, helt til den siste halvtimen i den aller siste episoden. Jeg likte vel to ut av tre utfall, aksepterte er vel riktig ord. Men en karakter jeg har alltid hatet overlevde dessverre, og denne karakteren har ikke fortjent belønningen sin. Dette er en karakter som det lukter selvopptatthet av, og dette er en karakter som føles ond ut. Pokker, det er så synd at denne karakteren ikke døde! Og hun fortjente alt han eller hun fikk! Så det så!

Men den siste halvtimen forandrer også mye på atmosfæren og tonen som sesongen har holdt helt frem til da. De to siste episodene har igjen en fantastisk og mørk atmosfære. Jeg elsket denne atmosfæren, det føltes ut som om jeg så en grøsser.

Men det er også noen skuffende dødsfall her når det gjelder sentrale karakterer. Jeg forventet mer kreativitet og dramatikk enn dette, så dette var litt skuffende med tanke på alle de fantastiske dødsfallene vi har sett frem til nå. Denne sesongen mangler også grafiske drap, dette er den tammeste sesongen når det gjelder grafiske scener. Ganske merkelig egentlig, det er jo nå det gjelder og da burde man ikke ha spart på kruttet. Men mye ild blir det, men det er ikke like spennende som brutale nærkamper.

Game of Thrones har kanskje ikke den perfekte slutt, men reisen har vært fantastisk og det er synd at man ble litt feige i den siste halvtimen. For den siste halvtimen føles ut som en slags Walt Disney-slutt som ikke hører hjemme i Game of Thrones. Vi kunne hatt flere utfall som hadde vært mer passende, og jeg likte egentlig det mørkeste utfallet og så sluttet serien. Men det vi blir sittende igjen med er dessverre noe som alltid kommer til å bli diskutert, og det fortjente ikke Game of Thrones som serie. For dette er utvilsomt en av tidenes beste TV-serier. Hadde nå bare Game of Thrones hatt en like god serieavslutning som The Shield. Den serien er fremdeles like undervurdert den dag i dag.

Ekstramateriell:
In Episode Guides
Audio Commentaries
When Winter Falls (29 minutter)
Duty is the Death of Love (32 minutter)
Game of Thrones: The Last Watch (113 minutter)
Histories and Lore (28 minutter)
Deleted Scenes (8 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.