Visit my YouTube channel here.

The Witcher: Season 1 (2019)

Geralt of Rivia blir en viktig brikke når noen slemminger forsøker å erobre kongeriket. Han forsøker å finne en yngre jente som han har en slags kobling til, men før han eventuelt vil møte henne så treffer han en trollkvinne som han blir forelsket i.

Den første sesongen av The Witcher består av 8 episoder. Jeg har aldri lest bøkene, men jeg har kjøpt spillene og jeg har rundet det første spillet. Jeg elsket historien i det første spillet, så jeg gleder meg til å fortsette denne reisen sammen med Geralt of Rivia. Men jeg ser ikke frem til alle kjønnssykdommene, for han er en kåt jævel som puler alt og alle, uansett hudfarge. Og da snakker vi ikke om menneskelige hudfarger!

The Witcher er en serie som har fått blandet mottagelse, og jeg kan jo skjønne hvorfor. Når man lager moderne fantasiserier så vil vel alle sammenligne de nye seriene med Game of Thrones. Og sammenligner man The Witcher med Game of Thrones så vil man bli skuffet. For man finner ikke like god historiefortelling eller et like interessant univers i The Witcher som i Game of Thrones. Pluss at budsjettene kan ikke helt sammenlignes.

Faktisk er The Witcher litt rotete fortalt, den klarer ikke helt å fortelle alle historiene på en god og korrekt måte. Der Game of Thrones for eksempel har veldig god flyt fra episode til episode, så blir historiefortellingen i The Witcher veldig oppstykket. Og det var en episode som var veldig forvirrende fortalt.

Nå er det ikke faktisk så mye fokus på protagonisten i serien i denne sesongen. Det er flere karakterer her som får mye skjermtid. Spesielt gjelder dette trollkvinnen Yennefer, som for meg er det beste med denne sesongen og ikke protagonisten. Hennes reise er interessant, og man får litt vondt av henne og hun finner ikke helt seg selv. Så hennes reise er det mest interessante her, og skuespillerinnen er også god. Jeg følte at hun var den som leverte den beste rolletolkningen.

Universet i The Witcher må jeg si føltes veldig lite ut. Karakterene besøker forskjellige plasser, men det hele føles litt billig ut og jeg fikk ikke følelsen av å befinne meg i et veldig stort univers. Jeg ble også skuffet over atmosfæren. Jeg forventet en mye mørkere atmosfære, og flere intense scener. Men det finner man ikke i denne sesongen, og det er heller ikke mye action her. Det blir mye prat, politikk og fokus på trollkvinnen som forsøker å finne ut av hvem hun egentlig er og hvem hun ønsker å bli.

Den første sesongen av The Witcher skuffet litt. Det er mye å jobbe med her, og jeg håper at den andre sesongen kanskje får et høyere budsjett. Serien føles litt billig ut når man sammenligner den med Game of Thrones.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.