Visit my YouTube channel here.

Anomalisa (2015)

En eldre mann skal holde en konferanse på et hotell, der møter han en yngre kvinne som han faller for.

Anomalisa er regissert av Charlie Kaufman, og filmen er skrevet av Charlie Kaufman.

Anomalisa skiller seg ut i mengden av animasjonsfilmer, det er ikke ofte man ser at en skarp hjerne som Charlie Kaufman velger å lage en animasjonsfilm. Er dette ødeleggende for filmopplevelsen?

Nei, det er det ikke. Filmen får en veldig spesiell atmosfære med animasjonsstilen vi ser i Anomalisa. Det viktigste er at innholdet kommer frem, noe det gjør i Anomalisa.

Vi følger en eldre mann som skal holde en konferanse på et hotell. Han har skrevet en populær bok blant selgere, men han er ikke en lykkelig mann. Han er ganske tom, helt til han treffer en yngre kvinne som han faller for med en gang.

Protagonisten er en ganske ekkel mann. Det er ikke ofte man ser sexscener i en animasjonsfilm, det får man se her. Og for å være ærlig er det ikke kult å se på, den gamle grisen ligger med en kvinne som kunne vært hans egen datter. Det føles ikke riktig ut å se, uansett om det kun er animert eller ikke.

Det er flere interessante scener her, man ser hvor fort lei den gamle mannen blir av den yngre kvinnen under frokosten etter at de har ligget sammen. Protagonisten i filmen er ikke en sympatisk mann, han er kun ute etter å oppfylle sine egne behov, og han er da utro mot sin kone når han ligger med den yngre kvinnen.

Det spesielle med Anomalisa er at de fleste stemmeskuespillerne er menn. Det er merkelig å høre protagonisten snakke med sin sønn over telefonen, sønnen er ikke gammel, men stemmen vi hører er stemmen til en eldre person. Ekkelt!

For meg var Anomalisa litt av og på. Den har flere interessante scener, men jeg synes ikke alle scenene med den yngre kvinnen og protagonisten fungerte helt, spesielt når hun begynte å synge. Det fant jeg helt uinteressant og irriterende.

Anomalisa er en litt spesiell film som skaper sitt eget univers med en deprimert mann som føler seg ensom, selv om han har en familie rundt seg. Det er ikke en film man ser med familien sin, det kan jeg si sikkert. Det er en sær film for sære mennesker, det er en film for de eldre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.