Visit my YouTube channel here.

Wild Card (2015)

wild card

Vi følger en slags bodyguard i Las Vegas som hjelper en kvinne når hun har blitt voldtatt og banket opp av tre bøller som har tilknytning til mafiaen. Det får selvsagt etterdønninger.

Wild Card er regissert av Simon West. Dette er mannen bak filmer som Con Air og The Expendables 2. I hovedrollen finner vi tøffingen Jason Statham.

Handlingen er lagt til Las Vegas, overraskende nok er det ikke så mye action i Wild Card som man skulle tro. Faktisk bruker filmen mest tid på prat og kortspillet blackjack, for protagonisten elsker dette spillet.

Wild Card er selvsagt ikke en dyp film. Den er så enkel at jeg lurte på hva som egentlig skjedde med den yngre mannen og protagonisten i filmen. For hva er det den yngre mannen egentlig ville, hva var det han fikk ut av denne turen? Hvorfor var han så takknemlig mot slutten?

Protagonisten er en innesluttet type som ønsker å dra langt vekk fra Las Vegas. Han liker seg ikke i denne byen, men han har ikke penger til å oppfylle drømmen sin. Han lever et tomt liv, han liker heller ikke å blande seg inn i andres saker. Men når en bekjent blir voldtatt og banket opp, må han ta et valg, og det valget skal på en måte si mye om denne karakteren vi følger. Men utover det er dette en typisk Jason Statham-film, en heltefilm der protagonisten ikke har mye personlighet, men han har sine uvaner, det er alt han har som gir ham litt personlighet.

Det beste Wild Card har å tilby er de få kampsekvensene i filmen. Her finner man i det minste mye energi og råskap, dette likte jeg!

Wild Card kunne ha vært en bedre film, actionsekvensene er gode, skurkene fungerer greit nok og det er en karakter til spilt av Stanley Tucci som er en interessant type. Men den yngre mannen som dukker opp i filmen skjønte jeg ikke poenget med, og protagonisten har kun et lag når det gjelder karakterdybde og dialogen er ikke særlig god eller underholdende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.