Visit my YouTube channel here.

Wild (2014)

wild

En tung ryggsekk blir lettere underveis.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk Dolby Digital 5.1
Undertekst: Norsk

Vi følger en kvinne som forsøker å finne tilbake til seg selv før moren hennes døde. Hun bærer på mange gamle demoner som har ødelagt henne, hun bestemmer seg for å ta en lang tur med en tung ryggsekk på ryggen for å begrave sine gamle demoner og starte et nytt liv.

Wild er en film som er delvis basert på sanne hendelser. Filmen er regissert av Jean-Marc Vallée (Dallas Buyers Club), og i hovedrollen finner vi Reese Whiterspoon som den gående kvinnen som bærer på en tung ryggsekk, ryggsekken blir på en måte symbolikken i filmen.

Har du sett Into the Wild, så finner man noen likheter mellom disse to filmene. Protagonisten møter forskjellige mennesker hun pratet med, de fleste er snille og greie, men selvsagt møter hun to sleske mannfolk i skogen der den ene blir veldig truende og vil gjerne ha seg et nummer. Nå vet jeg ikke om det skjedde i virkeligheten, men jeg synes ikke dette passet inn, jeg er drittlei av disse kåte mennene som stadig er i skogen og oppfører seg som noen tapere av menn.

Men det skal sies at personene hun møter er ikke like interessante som de man møter i Into the Wild. Det er på det punktet disse to filmene skille veier når man ser nærmere på protagonistene. Protagonisten i Wild har opplevd ting i livet som har arret henne, hun takler ikke all negativiteten i livet og tyr til rus og sex. Protagonisten i Into the Wild er ung, selvopptatt og tror han vet best, noe selvsagt de fleste tyveåringer tror de gjør. Forskjellen mellom disse to karakterene er også at man får vondt av kvinnen i Wild, men det gjør man ikke av den unge mannen i Into the Wild.

Reese Whiterspoon er normalt sett en skuespillerinne jeg aldri helt har likt, hun pleier å irritere meg. Men i Wild er hun virkelig strålende, hun får frem det man forventer når en person er sliten, glad, trist og usikker. Hun leverer en strålende og sikker rolletolkning i Wild.

Wild er en fin film som kan være en inspirasjon for mange som sliter. Det er ikke den dypeste filmen, men den treffer noen punkter det er lett å relatere til. Det å miste noen man er glad i er jævla vondt, og dessverre er det noen som ikke takler det så godt. Men ikke alt er tapt, hvis man er villig til å hjelpe seg selv, noe som kan være jævla tøft. Derfor er Wild en fin film som inspirerer til å ta et steg og kanskje legge ut på en samme reise, det kan nok hjelpe mange mennesker.

Bilde: 8/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er klart, ikke så skarpt og litt mørkt. Fargene er jevne og gode, men i enkelte scener sprudler de ikke like mye pga. at bildet er litt mørkt.

Dialogen er klar og tydelig. Mesteparten av lyden kommer fra de tre høyttalerne i front, det er litt aktivitet i sidehøyttalerne noen ganger, men det er ikke så mye å snakke om.

Ekstramateriell:
The Real Cheryl Strayed (8 minutter)
Bringing The Book Into The Wild (3 minutter)
Reese Whiterspoon intot he wild (4 minutter)
Wild: 94 Days, 1100 Miles (3 minutter)
Directing Wild (4 minutter)
Making Wild (5 minutter)
Perfect Crest Trail (4 minutter)
Real Locations (3 minutter)
Audio Commentary

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.