Visit my YouTube channel here.

Wild Tales (2014)

wild tales

Sinne og hevn.

Bilde: 2.35:1
Lyd: Spansk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Vi følger utvalgte personer som er ute etter hevn eller som blir innblandet.

Wild Tales har fått svært gode kritikker, jeg tror dette er den første eller andre argentinske filmen jeg har sett. Jeg har null kjennskap til filmindustrien i dette landet, men jeg er litt nysgjerrig på å se noen flere filmer, spesielt som er regissert av regissøren bak Wild Tales, nemlig Damián Szifrón. Han har laget to filmer før Wild Tales, og jeg ser at begge filmene har blitt for det meste godt mottatt.

Temaet i Wild Tales er hevn. Vi får servert seks kortfilmer som for det meste holder jevn kvalitet.

Den første kortfilmen handler om en gruppe med flypassasjerer som alle har en ting til felles. Den andre historien handler om en kvinne som jobber på en liten kafé, og hun gjenkjenner en kunde som forårsaket at faren hennes tok sitt eget liv. Den tredje historien handler om en bilist som blir illsint på en annen bilist og det vil straffe seg på landeveien. Så har vi en sprengningsekspert som får nok når hans bil stadig blir tauet vekk. Den femte kortfilmen handler om en ung gutt som kjører ned og dreper en gravid kvinne, og foreldrene gjør alt for at han skal slippe unna. Den sjette og siste kortfilmen handler om et bryllup der ektemannen har vært utro, og kvinnen oppdager det først like etterpå de har giftet seg.

Kortfilmen som jeg likte mest var de to gærne bilistene som havner i tottene på hverandre. Jeg er ikke særlig stor fan av kortfilmer, men denne kortfilmen er helt vill og energisk. Jeg satt med et stort smil etter at denne kortfilmen var ferdig, for dette er galskap undertegnede elsker. Det er mange mennesker i ubalanse, og denne kortfilmen viser oss at noen ganger er det best å beherske seg for personen man blir sint på kan være meget farlig. Dette her en rabiat kortfilm med vill energi!

Kortfilmen om bryllupet er også veldig god og vellaget. Alt går til helvete under dette bryllupet, bruden finner ut at hennes ektemann har vært utro og at kvinnen som han har vært utro med er i bryllupet deres. Hun får et skikkelig sammenbrudd og mister totalt kontroll, det gjør også ektemannen etter hvert og det har vel aldri vært morsommere å se et bryllup som går til helvete.

Den eneste kortfilmen som ikke helt falt i smak var sønnen som kjørte ned og drepte en gravid kvinne. Jeg likte det meste, men slutten synes jeg direkte var svak. Denne kortfilmen er ikke så kort sammenlignet med noen av de andre kortfilmene, slutten kommer for brått på.

Liker du hevnfilmer med glimt i øyet må du sjekke ut Wild Tales. Den har det meste man kan ønske seg, og ut av seks kortfilmer er det kun to som ikke holder det ellers høye nivået som de andre holder. Men dette er virkelig en underholdende film som alle filmelskere burde få med seg.

Bilde: 10/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildet er lyst, klart og ganske skarpt. Fargene er varme og behagelige i enkelte kortfilmer. Bildekvaliteten er knallgod!

Dialogen er klar og tydelig. Nå er det dialogen som er i førersetet, men lydsporet er detaljert og man hører det meste som foregår når det gjelder omgivelseslyder. Det er også kraft her, det hører man under en eksplosjon.

Ekstramateriell:
Making of (25 minutter)
Trailers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.