Mississippi Grind (2015)

Ikke alle har flaksen på sin side.

Gambling i Mississippi

En gambler som har økonomiske problemer, møter en yngre mann og de finner raskt tonen. Sammen legger de ut på en liten tur der de skal forsøke å vinne litt penger, noe den eldre mannen trenger for han er helt ute å kjøre økonomisk sett. Han er i skikkelig minus, han skylder penger overalt og han er nå helt avhengig av å vinne en større sum med penger.

Mississippi Grind er en mørk og ganske treg film om gambling og et slags vennskap. Filmen er regissert av Anna Boden og Ryan Fleck (Half Nelson, Sugar, It’s Kind of a Funny Story). I hovedrollene finner vi Ryan Reynolds og Ben Mendelsohn, du vet, han skitne og sleske karen som alltid spiller slesk og ekkel i nesten alle roller han velger.

I Mississippi Grind er Ben Mendelsohn litt mer jordnær som en spillavhengig mann som ikke er en god gambler. Han forsøker nesten alt, alt fra hundeløp, hesteløp, poker, blackjack, terningspill og roulette. Han skal visstnok også være litt god i biljard, men det ser vi aldri. Men en god gambler, det er han ikke, for han har ikke lykken på sin side. Det beste for ham hadde vært å bruke en side som topp 10 freespins, da kunne han slappet av bak skjermen og spart utgifter, både på reise og innskudd.

Problemet med Mississippi Grind er at man ikke bryr seg om karakterene. Protagonisten spilt av Ben Mendelsohn er ikke en sympatisk kar, han er selvdestruktiv og jeg har nulltoleranse når det gjelder denne type karakterer i filmer.

Da spiller Ryan Reynolds en mer sympatisk karakter, men også en litt merkelig karakter som finner en venn i en mann uten hell når det gjelder pengespill. Men han spiller uansett en merkelige karakter det er litt vanskelig å forstå, han virker ensom og han finner venner i gamblere som ikke har hellet på sin side.

Dette er en film som brenner sakte, og dessverre ikke særlig godt. Det er en langtekkelig filmopplevelse uten noen større høydepunkter å snakke om, det er heller ikke mye nerve å spore her. Man bryr seg ikke om protagonisten vil vinne pengene han så sårt trenger, for han er ikke en sympatisk karakter, han er en søppelhjerne som bare roter til alt. Og det er jo ikke særlig interessant å se på i lengden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.