Captain Fantastic (2016)

captain-fantastic

Bare si det som det er.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

Vi følger en far og hans unger som lever livet på sin egen måte i skogen. Faren er ikke glad i den moderne måten å leve på, han holder ungene unna sivilisasjonen for å lære dem å leve ute i naturen. Men så får han beskjed om at hans kone og mor til barna er død, så han tar med seg ungene til sivilisasjonen for å oppfylle hennes siste ønske.

Captain Fantastic er regissert av Matt Ross, og i hovedrollene finner vi Viggo Mortensen og George MacKay.

Dette er en film som har fått for det meste gode kritikker, og filmen er absolutt verdt å se hvis man setter pris på filmer som fokuserer på dysfunksjonelle familier. Captain Fantastic kan plasseres i samme bås som Little Miss Sunshine, bare at det ikke er så mange voksne med på bussturen, det er bare Viggo Mortensen, resten er hans unger.

Det er alltid morsomt og sjarmerende å følge en dysfunksjonell familie. Det man forventer av Captain Fantastic, det får man se og oppleve, men filmen har absolutt sine mørkere partier når ting ikke går som planlagt.

Protagonisten i filmen har seks unger, noen av dem blir veldig anonyme. Selvfølgelig får vi en kortere scene når protagonisten sier ting rett ut som det er til sin yngre datter når hun lurer på sex. Protagonisten sier ting som det er, han tar aldri noen snarveier eller går rundt grøten når ungene lurer på noe. Det skaper selvfølgelig noen morsomme scener når gjengen besøker familien til den avdøde kona, og selvfølgelig skjer det ting i begravelsen.

Når det gjelder protagonisten er han veldig sær og sta, men det er ikke en karakter man misliker. Det er mye han har lært ungene, de er absolutt ikke dumme, men han har heller aldri gitt ungene sjanse til å leve på en normal måte? De har aldri hatt en normal oppvekst, så han er absolutt ikke perfekt. Han har tatt valget fra dem, det er aldri greit!

Takk og pris for at det i det minste kom en film som Captain Fantastic dette året, for 2016 har vært et elendig filmår. Captain Fantastic er en sær og underholdende film som er både sjarmerende, rørende og morsom.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 1/10

Bildet er klart og fargene er varme. Sortnivået er greit nok.

Dialogen er klar og tydelig. Det skjer ikke mye på lydsiden i Captain Fantastic.

Ekstramateriell:
Featurette (4 minutter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.