Visit my YouTube channel here.

Everybody Wants Some!! (2016)

everybody-wants-some

Nye opplevelser.

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

Vi følger en gruppe med baseballspillere som går på college. Noen har vært der noen år, mens andre er nykommere. Sammen finner de glede i å feste, ligge med damer og spille baseball.

Everybody Wants Some er regissert av Richard Linklater, og det tok ikke så lang tid fra Boyhood til denne filmen. Han brukte som kjent rundt 12 år på å lage Boyhood.

Noen kaller Everybody Wants Some for en slags åndelig oppfølger til Dazed and Confused, noe jeg på en måte ser.

I filmen følger vi unge menn som egentlig ser for gamle ut til å gå på college. De skal spille på samme lag, og de skal bo under samme tak. Her finner man veteraner og nykomlinger, og sammen utforsker de livet før de igjen setter seg bak skolepulten.

Everybody Wants Some er en varm og sjarmerende film, den er først og fremst sjarmerende, den blir aldri like morsom eller god som Dazed and Confused. Problemet er at skuespillerne i Everybody Wants Some ser for gamle ut til å gå på college, og filmen er heller ikke like morsom som Dazed and Confused. Dazed and Confused hadde flere morsomme situasjoner, og karakterene blir aldri like slitsomme som de vi møter i Everybody Wants Some. For man får følelsen av å se en snillere versjon av en American Pie-film.

Mange vil nok si at det ikke skjer noe særlig i Everybody Wants Some, det er ikke noe poeng med filmen. For meg gjelder det vel mest å kjenne seg litt igjen med tanke på nye utfordringer, nye mennesker og situasjoner som oppstår når man tar det neste steget inn i neste fase i livet. Nå er man snart voksen, nå må man begynne å ta ansvar. Ikke at vi ser det så mye her, med unntak av den ene karakteren som blir forelsket i en ung kvinne.

Men det skal sies at en film som Dazed and Confused, som fokuserer på siste dag og natt med gjengen, gjør dette mye bedre. For Everybody Wants Some avslutter med å plassere noen av de sentrale karakterene bak skolepulten, da slutter filmen. Så det den fokuserer på er den lille tiden den nye gruppen har sammen før alvoret igjen starter.

Everybody Wants Some er en fin film å se en søndag hvis man bare vil henge med noen umodne, unge menn som ikke er mye sympatiske, men de er alle sjarmerende på sin måte i en filmverden.

Bilde: 8/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er klart, passe skarpt og fargene er for det meste naturlige.

Dialogen er klar og tydelig. Filmmusikken fyller opp rommet i enkelte scener.

Ekstramateriell:
Everybody Wants Some!!! More Stuff That’s Not In The Movie (25 minutter)
Rickipedia (4 minutter)
Baseball Players Can Dance (7 minutter)
Skills Videos (5 minutter)
History 101: Stylin the 80’s (4 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.