Visit my YouTube channel here.

Allegiant (2016)

the divergent series allegiant

Utenfor muren.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1

Tris og kompani bestemmer seg for å komme seg ut av Chicago, de ønsker å finne ut hva som befinner seg utenfor murene. Det som venter dem vil bli en stor skuffelse.

Dette er den tredje filmen i denne serien, og mange mener at den er den svakeste filmen til nå. Filmen tjente inn rundt 179 millioner dollar på kinoer, det er rundt 110-120 million dollar mindre enn hva de to foregående filmene tjente. Det er egentlig ganske svakt, noe som visstnok har gått utover den fjerde og siste filmen når det gjelder budsjettet.

Det som er problemet med Allegiant er at man føler at dette her har man sett før. Det blir litt for mye av det samme, det er ikke mye som forandrer seg underveis.

Når først våre helter har klart å rømme fra Chicago, venter et nytt samfunn på dem og selvfølgelig kan man ikke stole på noen der heller. Og hvor mange ganger skal vi se at Peter skifte side? Det er kanskje på tide å avlive denne karakteren, for han har jo virkelig brukt opp alle kortene sine nå. Ja, vi vet hva slags karakter Peter er nå, han er den som gjør alt for å overleve, han har ikke ære.

Jeg kjedet meg aldri når jeg så Allegiant. Jeg synes den er på samme nivå som den forrige filmen, Insurgent. Universet er fremdeles like glattpolert, karakterene føles like ut, det gjelder også noen av de nye karakterene man møter. Enten er man snill, eller så er man slem.

Jeff Daniels dukker opp i en sentral rolle, og det er jo ikke akkurat vanskelig å tippe på om han er snill eller slem. Han spiller en generisk karakter som er veldig hyggelig og varm i starten når Tris først møter ham, men er nå virkelig en karakter som Jeff Daniels spiller til å stole på?

Dataeffektene i filmen er ikke så mye å skryte av, det gjelder spesielt transportmidlene til det nye samfunnet vi blir kjent med. Dataeffektene er dårlige, dette tok meg tilbake til nittitallet og jeg synes det er utrolig at man presterer å vise frem så dårlige dataeffekter i 2016.

Allegiant har ikke mye nytt å tilføre, selv om det virker som om den tror det selv. Det blir mye av det samme, faktisk føles det ut som om Allegiant tar et steg tilbake.

Bilde: 10/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 7/10

Bildet er klart, skarpt og fargene er varme. Sortnivået er også bra.

Dialogen er klar og tydelig. Dette er et livlig lydspor som fyller opp rommet mange ganger underveis med god og varm lyd som hele tiden er behagelig å høre på. Lydsporet trykker også godt fra seg noen ganger.

Ekstramateriell:
Audio Commentary
From Book To Film (5 minutter)
Battle In The Bullfrog (4 minutter)
Finding The Future (11 minutter)
Characters In Conflict (6 minutter)
The Next Chapter (8 minutter)
Building The Bureau (12 minutter)
Into The Fringe (11 minutter)
Over The Wall (10 minutter))
Unlocking A New Look (8 minutter)
Composing Allegiant (5 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.