Visit my YouTube channel here.

Divergent (2014)

divergent

Velkommen til Harry Potter-universet.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1
Undertekst: Norsk

Vi befinner oss i en verden der mennesker har blitt delt i fem forskjellige grupper. Hvis man ikke er en del av disse fem gruppene så blir man kastet ut av samfunnet og må henge sammen med en stor gruppe med hjemløse uteliggere. Men det finnes også noen mennesker som ikke passer inn i det hele tatt, de kalles for Divergents. Finner noen ut at en person er en Divergent, så blir de jaktet på og drept. Tris vet ikke helt hvilken gruppe hun skal velge når den store dagen har kommet for å velge sin gruppe for livet. Foreldrene er mektige personer i samfunnet, men Tris har alltid ønsket å bli en politikvinne, så hun velger den gruppen istedenfor å følge i sine foreldres fotspor. Det hun skjuler er at under en test så fant personen som utførte testen, at Tris er en Divergent. Hun må nå skjule det, samtidig oppdager Tris at noen har planlagt å utføre et kupp som vil ta fra de snille makten i det syke samfunnet hun lever i. Nå må hun forsøke å stoppe kuppet samtidig mens hun skjuler sin dødelige hemmelighet.

Divergent er nok en tenåringsfilm som skal forsøke å finne publikumet som Twilight-filmene gjorde. Det har vært mange filmer i denne kategorien i de siste årene som har mislykkes helt.

Divergent er regissert av Neil Burger, en ganske god og stabil regissør som har laget filmer som The Illusionist, The Lucky Ones og Limitless. I hovedrollene finner vi skuespillere som Shailene Woodley, Theo James, Jai Courtney, Ashley Judd og Kate Winslet.

Med et busjett på 510 millioner norske kroner, så tjente Divergent inn rundt 1,7 milliarder norske kroner. Det er lovende, og Divergent har allerede fått grønt lys for flere oppfølgere.

Visuelt sett er Divergent en stygg og steril film, man merker godt at dette er en film som sikter seg inn p unge jenter. Klærne og samfunnet vi ser, ser ut som de fleste filmene som har kommet ut de siste årene, det er rett og slett bare stygt å se på.

Heldigvis er faktisk dette en ganske underholdende film. Jeg ble ikke akkurat overbegeistret av den første halvtimen. Jeg trodde ikke det jeg så når politietaten ble presentert av unge, hylende mennesker som oppfører seg som apekatter. Husker du de russiske apemennene i Police Academy 7? De er tilbake, bare mange flere! Disse scenene er noe av det verste og flaueste jeg har sett i mitt liv. Seriøst, jeg skammet meg over det jeg var vitne til.

Divergent føles ut sammen Harry Potter-filmene, bare at universet er myntet mot unge jenter. Alt fra grupperingene i samfunnet, til det som skjer innenfor politietaten er jo som hentet ut fra en Harry Potter-film.

Det som fungerer bra i mine øyne er når protagonisten blir en del av politietaten og hun må kjempe med nebb og klør for å ikke bli sparket ut av programmet. Det er ikke at Divergent finner på noe nytt, men man har karakterene og skuespillerne som kler rollene de spiller. Noen elsker man, andre karakterer hater man. En enkel formel som heldigvis fungerer greit i Divergent.

Det som skjer mot slutten føltes litt forhastet ut, spesielt de mest emosjonelle scenene. Ellers er Divergent en fin underholdningsfilm som blander sammen elementer fra Harry Potter, The Hunger Games og russiske apemenn.

Bilde: 8/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 7/10

Bildet er klart, men litt mykt og sterilt. Sortnivået er heller ikke helt på topp.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet fyller opp rommet flere ganger underveis med filmmusikk og action. Jeg savnet mer trykk under skuddvekslinger, men våpnene de bruker i filmen er vel nesten lydløse, så det er jo en forklaring på det punktet.

Ekstramateriell:
Audio Commentary with Director Neil Burger
Audio Commentary with Producers Douglas Wick and Lucy Fisher
Deleted Scenes (4 minutter)
Marketing Gallery
Beating Heart Music video (4 minutter)
Bringing Divergent to Life (45 minutter)
Faction Before Blood (14 minutter)
Behind the Scenes of Divergent (8 minutter)
Beyond the Initiation (19 minutter)
Faction Fashions (18 minutter)
Setting the Score (7 minutter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: