Visit my YouTube channel here.

Automata (2014)

automata

Sex-robot?

Jordas befolkning har blitt redusert til rundt 21 millioner mennesker. I dette samfunnet er det mange roboter, og de skal følge to protokoller som skal beskytte menneskene. Men så en dag viser det seg at noen roboter har begynt å oppføre seg unormalt, og en mann som jobber med forsikringssaker for firmaet som lager disse robotene blir satt på saken.

Automata er regissert av Gabe Ibáñez, og i hovedrollene finner vi Antonio Banderas, Dylan McDermott, Birgitte Hjort Sørensen og Robert Forster.

Automata er på en måte en lavbudsjettfilm som kostet rundt 7 millioner dollar å lage. Man merker at dette er en er europeisk filmproduksjon, det en krysning av Blade Runner og I, Robot. Sistnevnte film likte jeg, jeg har aldri vært stor fan av Blade Runner.

Automata ser etter min mening billig ut, og den føles billig ut. Alt fra karakterer til handling føles ut som en lavbudsjettfilm som virkelig ønsker å være en samme film som de to filmene jeg nevnte over i forrige avsnitt.

Karakterene er dørgende kjedelige, det er ingen av dem som er interessante, karakterene er så stereotypiske at det er vanskelig å nesten fullføre filmen. Filmen tar seg opp i den siste akten, men frem til den akten klarer ikke Automata å engasjere eller underholde da den er så mørk. Karakterene er så dårlig skrevet, de har så å si null personlighet.

Robotene ser også billig ut, men det er faktisk litt brutalt når de blir skutt og drept. De føles ut som delvis mennesker, men ærlig talt, hva pokker tenkte de på med den stygge og ekle sex-roboten? Denne roboten stønner, har pupper og rumpeballer, det er bare trist å se på og dette her finner man bare i europeiske filmer.

Jeg har aldri vært særlig fan av europeiske filmer som ønsker å være en Hollywood-film. Automata er nok en film som ønsker å være større enn det den egentlig er, da burde man i det minste ha skapt noen bedre karakterer enn de man finner i Automata.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: