Snowden (2016)

snowden

Edward Snowden, en folkehelt?

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

Snowden er basert på sanne hendelser. De fleste har vel fått med seg navnet Edward Snowden, og avsløringen som satt USA i dårlig lys når Edward Snowden avslørte at amerikanske myndigheter drev med ulovlig avlytting og overvåket privatpersoner.

Når dette er en film som kritiserer USA, så pleier man å ha enten Michael Moore eller Oliver Stone bak kamerat. Denne gang er det Oliver Stone som er bak kamerat, og foran kameraet finner vi Joseph Gordon-Levitt, Rhys Ifans og Shailene Woodley.

De fleste har vel fått med seg navnet Edward Snowden, og i denne filmen blir vi bedre kjent med denne personen. I filmen virker Edward Snowden som en sympatisk mann som mange mener sikkert var dum med tanke på hans eget liv, men dette er en mann som ikke orker å leve med alvorlige og ulovlige hemmeligheter. I Snowden blir han fremstilt som en mann med høy moral og samvittighet, det er umulig å ikke like denne karakteren.

Snowden er en solid film som gir oss innblikk i psyken til Edward Snowden og hva han står for. Man skjønner godt hvem han er og hvorfor han gjorde det han gjorde, men man kan også skjønne hvorfor han ikke er en populær person i USA blant maktpersonene som tramper på det lille folket. Men noe er jo sant, i tiden vi lever i koster frihet, og da havner man mellom to stoler og som seer kan man tenke litt over hvorfor ting har blitt som det har blitt.

Det var en scene jeg ikke likte, i denne scenen synes jeg ærlig talt Oliver Stone tok for hardt i som ødela hele scenen. Det er når Edward Snowden snakker med sjefen sin over Internett ved hjelp av bildeoverføring. Sjefen ser man på et kjempestort lerret, og da blir jo Edward Snowden veldig liten. Vi skjønner alle symbolikken i denne scenen, men det ser for dumt ut med tanke på at filmen holder seg på bakken helt frem til denne scenen. Her burde man ha brukt en vanlig PC-skjerm.

Hvis man ikke har lest så mye om denne saken og ikke helt vet hvem Edward Snowden er, så er Snowden en film som vil hjelpe deg med å forstå hvorfor han gjorde det han gjorde og hvem han er som person, i hvert fall i filmen.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildet er klart, ganske skarpt i lysere partier og fargene varierer litt. Sortnivået er ok.

Dialogen er klar og tydelig. Dette er ikke en stor lydfilm, litt bruk av sidehøyttalerne blir det i noen få scener. Ellers er det dialogen som er i førersetet.

Ekstramateriell:
Deleted Scenes (9 minutter)
Turn off Your Phone ( 1 minutt)
Live from Moscow (12 minutter)
Finding the Truth Featurette (4 minutter
Audio Commentary
Snowden Q & A (41 minutter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.