Visit my YouTube channel here.

Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker (2019)

Oppgjørets time har kommet!

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1

Nå vil Rey få vite sannheten om hvem hun egentlig er, og som Luke Skywalker må hun finne seg selv og ikke la arven bestemme hvem hun er som person.

Så var det endelig over, og når man ser tilbake på disse tre filmene så vil nok de fleste være enige at de aldri skulle ha vært laget. Det er utrolig at filmene tjente så mye som de gjorde. For dette er bare nyinnspillinger av de originale filmene, og de nye filmene når ikke originalfilmene opp til anklene engang.

Heldigvis er i det minste Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker en bedre film enn den forrige filmen som var til å spy av. J.J. Abrams er tilbake i regissørstolen, og det merker man. Filmen er visuelt nydelig å se på der vi får se flere lekre, visuelle scener som ga meg harde brystvorter.

Men så har vi historien da. Den er syltynn. Etter halvspilt tid lurte jeg egentlig på hva filmen egentlig handlet om! Og når den store avsløringen kom, så var det litt interessant, helt til finaleoppgjøret som er filmen store svakhet ved siden av den dårlige historien. Det foregår noe merkelig mot slutten som føltes ut mer som en parodi når oppgjørets time har kommet. Skal dette være en spøk?

Ingen av disse nye filmene har hatt et ekte hjerte som slår for god historiefortelling. Det er uakseptabelt hvor dårlig historiefortellingen i disse filmene er, og hva som foregår til tider. Originalfilmene er fremdeles gode filmer. Historien er god, gripende og engasjerende og skuespillerne har god kjemi.

På papiret er skuespillerne bedre i de tre nye filmene, men hva hjelper vel det når de ikke har kjemi? Det er helt dødt, og jeg har aldri følt noe for disse karakterene. Jeg blir like frustrert over å se den merkelige rolletolkningen til Adam Driver. Han føles ut som en forvirret tegneseriekarakterer som ser merkelig ut og som løper som en skadet struts!

Glede, sorg og sterke emosjonelle scener er ikke noe jeg forbinder med episode 7-9. Dette er pengemaskiner som ikke ønsker å legge ned noe hardt arbeid. Jeg kan akseptere The Force Awakens som en hyllest til Star Wars-universet. Men episode 8-9 er bare tull, og en skal være passe blåst hvis man presterer å forsvare dette tullet!

La oss håpe at det ikke kommer flere Star Wars-filmer og superheltfilmer nå. Ja, jeg kan jo få lov til å drømme der god historiefortelling igjen blir hovedprioritet, men da må mannebarna vokse opp og forlange bedre kvalitet og historiefortelling!

Ekstramateriell:
The Skywalker Legacy (126 minutter
Pasaana Pursuit: Creating the Speeder Chase (14 minutter)
Aliens in the Desert (6 minutter)
D-O: Key to the Past (6 minutter)
Warwick & Son (6 minutter)
Cast of Creatures (8 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.