Visit my YouTube channel here.

Star Wars (1977)

The Force is strong with this one.

Har du en unge og skal få han eller henne filminteressert, er det tre navn som gjelder. Star Wars, Indiana Jones og The Goonies. Dette er de beste filmene man kan vise barn, også voksne selvsagt, men spesielt barn som vil takke deg i ettertid for at du viste dem disse filmene. Som de fleste vokste jeg opp med Star Wars-filmene. Dette er viktige filmer, dette er legendariske filmer som alltid vil bety noe i filmhistorien. Glem The Lord of the Rings, jeg er ganske sikkert på at de originale Star Wars-filmene vil bli husket evig. The Lord of the Rings vil aldri oppnå den samme status som de tre filmene i min bok. Men de som vokser opp med The Lord of the Rings vil kanskje mene det motsatte, da er vi inne på nostalgi og det er vanskelig å diskutere.

George Lucas har blitt dummere med årene. Det irriterer meg og de fleste at han begynte å leke litt med spesialeffektene i de gamle filmene. Jeg har kun de nye utgavene, så jeg må sitte å se på de falske spesialeffektene som ikke glir inn i bildene vi ser på skjermen. George Lucas har blitt en useriøs tullebukk som kun er ute etter å lage spesialeffekter, ikke noe mer.

Star Wars er den fjerde filmen i Star Wars-serien. Det er vel den eneste serien jeg kan komme på som hoppet over de tre første filmene og som begynte på den fjerde filmen. Mange år senere fant George Lucas at tiden var moden for Star Wars I-III. For en luring, for en idiot! Han klarte nesten å ødelegge mye av Star Wars navnet med de tre middelmådige filmene som skulle vise hva George Lucas kunne gjøre med dagens dataeffekter. James Cameron og Avatar? Samme greiene.

Historien er herlig, rollefigurene likedan. Filmen ser bra ut, filmmusikken er fantastisk og Darth Vader er vel kanskje tidenes beste filmskurk. Jeg ønsker jeg kunne vært barn igjen og opplevd Star Wars-filmene for første gang igjen. George Lucas klarte å skape en magisk filmverden med så mye eventyrfølelse at jeg tror ikke noen filmer kan slå den originale trilogien. Selv ikke The Lord of the Rings, som blir ødelagt av for mye sutring og homoerotiske scener med Frodo og Sam. Indiana Jones og Star Wars troner alene på toppen, du finner ikke bedre eventyrfilmer med så mye glede og fargerike rollefigurer. Etter disse to kommer selvsagt The Goonies.

Skuespillerne gjør en god jobb. Mark Hamill har mye mer karisma enn den meget talentløse Hayden Christensen. Harrison Ford er i sitt ess, mannen kan faktisk være sjarmerende hvis han vil. Carrie Fisher er jeg litt usikker på. Jeg kommer ikke over hvordan hun ser ut i dag, tenk å ødelegge seg på den måten hun har gjort!

Star Wars er begynnelsen på et fantastisk eventyr man hele tiden ville ha mer av. Dette er filmer man kan se et tosifret antall ganger og fremdeles sette pris på. Jeg elsker effektene, det er mye mer varme og sjarm med miniatyrer. Jeg hater dagens kalde dataeffekter, det føles falskt ut i veldig mange filmer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: