Visit my YouTube channel here.

Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi (2017)

Kampen fortsetter mellom gode og onde krefter.

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1

The First Order jager opprørerne, og Rey oppsøker Luke Skywalker. Hva har han å lære henne?

Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi er regissert av Rian Johnson (Brick, Looper), og i hovedrollene finner vi Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac og Andy Serkis.

Jeg så mer frem til Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi enn Star Wars: Episode VII – The Force Awakens. Grunnen til det er at Rian Johnson er en bedre historieforteller enn J.J. Abrams. Se bare på den fantastiske Looper, det er en film jeg elsker. Men noe gikk alvorlig galt her.

Når det gjelder Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi så må jeg si at hele filmen skuffet meg stort. Det har kommet for mange Star Wars-filmer i det siste, og det vil komme for mange i fremtiden også. Hvis man sammenligner Star Wars-filmene med superheltfilmer så føles ikke superheltfilmene helt utvannet ennå, for det finnes mange karakterer i det universet. Det samme kan jeg ikke si om Star Wars, jeg føler ikke det er så mye å hente her når man føler at de nye filmene bare forteller mye av den samme historien på en dårligere måte, og de nye karakterene og de nye skuespillerne imponerer heller ikke. Skuespillerne i den originale trilogien var kanskje ikke verdens beste skuespillere, men de ga liv til sine karakterer og de skapte karakterer man likte. Hvor er disse i de nye filmene?

Problemet med Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi er den dårlige historien og den dårlige karakterutviklingen vi ser når det gjelder de sentrale karakterene. Jeg føler ikke at de utvikler seg mye i det hele tatt, og jeg savner mye mer dybde i disse lette og dessverre ikke så sjarmerende karakterene. Jeg kommer ikke over hvor utrolig dårlig fortalt historien om Kylo Ren er. Han burde pokker meg ha en fin bakgrunnshistorie med tanke på hvem hans foreldre er og hvem hans onkel er. Men igjen får vi servert noe lett oppgulp som forteller oss forholdet mellom han og
Luke Skywalker. Dette kan ikke bli mer svakere, og jeg er sikker på at han vil få sine egne filmer i nærmeste fremtid når han sikkert dør.

Når det gjelder Rey så skjønner jeg ikke helt hva de gjør med henne. Jeg trodde hun skulle få en læremester i Luke Skywalker, men hun får ikke mye hjelp av ham i det hele tatt. I den originale trilogien så fikk vi se Luke Skywalker bli sterkere, vi så hans utvikling, men Rey er jo for det meste selvlært. Jeg liker ikke hennes utvikling i det hele tatt, for jeg tror ikke på denne karakteren at hun skal være galaksens redning. Hun må gjøre seg fortjent til det, noe hun ikke har gjort i disse filmene. Det blir for mye tull med at hun er kvinne og at hun ikke trenger en læremester, dette er bare fjollete! Det er ikke noe forskjell på henne og Luke Skywalker, men feministene jubler vel over dette tullet. Se så sterke kvinner er, de trenger nesten ikke noe hjelp, jeg spyr! De fleste trenger hjelp, uansett kjønn.

Jeg finner heller ikke noen av karakterene interessante eller sjarmerende med unntak av BB-8. Rey er like kjedelig som vanlig, hvorfor skal man heie på denne karakteren? Adam Driver som spiller Kylo Ren ser fremdeles ut som svak nerd, og Finn mangler jo det meste av personlighet i denne filmen.

Når det gjelder actionscenene så er det ikke mange minneverdige actionscener i Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi. Man fikk se noen fine actionscener i den forrige filmen, men her blir det for mye av det samme som selvfølgelig gjør at pulsen ikke øker nevneverdig. Høydepunktet er scenen med Rey og Kylo Ren, det er en visuell og herlig scene det gnistrer av, hvorfor kunne man ikke få mer av dette?

Jeg kommer heller aldri til å skjønne hva poenget var med å bringe karakteren til Carrie Fisher inn i de nye filmene når hun spiller så utrolig dårlig som hun gjør. Hun orker så vidt å prate, hun dreper hver eneste scene hun er med i, hun er bare en karakter som dreper den såkalte festen.

Det beste med denne filmen er scenene mellom Rey og Kylo Ren. Disse scenene er høydepunktet, og det er her man føler at det foregår noe interessant med historien. Men disse scenene varer ikke lenge, dessverre.

Når man ser på historien i Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi, så er det en historie som fint hadde passet inn i en enkel TV-episode. Man merker jo at det går ut over kvaliteten når man ikke får nok tid på å skrive manuser til denne filmserien, for det man får servert i Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi bekrefter nettopp dette. Spilletiden er lang, innholdet er nesten tomt. Man resirkulerer igjen mye fra de originale filmene, og som fan av den første trilogien så blir det bare skuffende, for undertegnede er ikke en blind fanboy som aksepterer det meste så lenge en film har Star Wars i tittelen.

Skal man redde denne filmserien så må noe drastisk gjøres, for dette holder ikke lenger. Det er fælt å si det, men akkurat nå foretrekker jeg visjonen til George Lucas når han lagde Episode I-III, han forsøkte i det minste å utvide universet han først skapte. Jeg husker mer fra de filmene enn de nye filmene, og slik burde det ikke være med tanke på hvor mange som hater Episode I-III.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 7/10

Bildet er klart, ganske skarpt og fargene er gode og varme. Sortnivået er topp.

Lydsporet er veldig lavt, så her må man virkelig øke volumet betraktelig. Da får man i det minste fylt opp rommet litt under de store actionscenene, med bra bruk av side og bakhøyttalerne. Men det burde være unødvendig å ha volumet så lavt som det har blitt gjort her, for jeg tror nesten ikke jeg har hørt et lavere lydspor.

Ekstramateriell:
Audio Commentary
The Director and the Jedi (95 minutter)
Scene Breakdowns (33 minutter)
Balance of the Force (10 minutter)
Andy Serkis Live! (One Night Only) (6 minutter)
Deleted Scenes (23 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.