Visit my YouTube channel here.

Dumbo (2019)

Elefantungen som kunne fly.

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk Dolby Digital Plus 7.1, Norsk Dolby Digital 5.1

De fleste kjenner til historien om Dumbo, og Walt Disney har mange filmer de ønsker å lage om igjen i moderne tid. Den beste nyinnspillingen er den første de kom med for noen år tilbake, The Jungle Book, etter det så har det ikke vært mye å rope hurra for.

Dumbo er en elefantunge med lange ører som kan fly, og etter en hendelse blir moren til Dumbo solgt. Det tar ikke lang tid før Dumbo kommer i nyhetene og alle vil se Dumbo, og da dukker det opp en rik og mektig mann som gir sirkuseieren et tilbud han ikke kan si nei til. Men rike, ekle menn skal man aldri gjøre avtaler med, og Dumbo er en trist og forvirret elefantunge som savner mammaen sin.

Tim Burton har regissert filmen, og i hovedrollene finner vi Colin Farrell, Danny DeVito, Eva Green og Michael Keaton.

Det store problemet med Dumbo er at dette er en tom og ganske så meningsløs film som viser hvor svak historien og karakterene er. Det er ikke mye magi her, det er tomheten man føler hele tiden som ødelegger filmopplevelse.

Vi lærer at menneskerasen ikke er noe å spare på, vi er dyremishandlere og alt er mørkt og dystert i dette universet når Dumbo og hans mor blir avskilt. Man skal jo heie på lille, søte Dumbo, men det er ikke noe spesielt med ham i det hele tatt. Han er en generisk, dataanimert figur, og da må manuset holde mål og hjelpe til slik at vi som seere føler noe.

Men manuset holder ikke mål, hele produksjonen er det man så fint kaller det en samlebåndsproduksjon uten sjel og hjerte. Karakterene er endimensjonale, veldig karikerte og kjedelige. Det er ikke noe form for spenning eller rørende scener her, tomheten tar helt over.

Det er ikke alle klassikere som tåler tidens tann, det ser man med Dumbo. Her er det ikke mye til historie eller innhold.

Ekstramateriell:
Circus Spectaculars (8 minutter)
The Elephant in the Room (6 minutter)
Built to Amaze (8 minutter)
Deleted Scenes (8 minutter)
Easter Eggs on Parade (4 minutter)
Clowning Around (2 minutter)
Music Video (3 minutter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: