Visit my YouTube channel here.

Aladdin (2019)

Velkommen til India?

Bilde: 2.39:1
Lyd: Dolby Digital Plus 7.1, Norsk Dolby Digital 5.1

Historien om Aladdin og ånden i lampen.

Aladdin finner en magisk lampe med en ånd i, og ånden i lampen gir ham tre ønsker. Aladdin treffer også en prinsesse han blir forelsket i, men en ond mann er ute etter makten og Aladdin er den som kan stoppe ham siden. Vil Aladdin vinne prinsessen, stoppe ondskapen som truer befolkningen og få en ny bestevenn som er blå?

Aladdin er regissert av Guy Ritchie (Snatch, Sherlock Holmes, King Arthur: Legend of the Sword). I hovedrollene finner vi Will Smith, Mena Massoud, Naomi Scott og Marwan Kenzari.

Dette er nok et bevis på at i mange tilfeller er animasjonsfilmer mye bedre enn live-action filmer. Animasjonsfilmen er en god film, det samme kan man ikke si om denne live action filmen.

Jeg kan ikke si at jeg følte eventyrånden i Aladdin. Det eneste jeg følte var å se noe generisk som ikke føltes ut som Aladdin i det hele tatt. Det meste er feil her, skuespillerne gjør ikke en god jobb og de fleste kler ikke rollene de spiller.

Spesielt gjelder dette for skuespilleren som spiller Aladdin, han er ikke god i det hele tatt. Han ble for glatt, og det føltes ikke ut som om han var arabisk i det hele tatt. Han kunne minne meg om Michael Wong. Han føles aldri asiatisk ut, han føles hvit ut.

Det føltes heller ikke ut som om jeg så en film der handlingen fant sted i Arabia. Det føltes ut som jeg så en indisk film. Og jeg forbinder ikke Aladdin med India. Og her kommer poenget som jeg først fikk vite nå.

Jeg leste en plass at historien om Aladdin er lagt til Kina! Jeg har da blitt hjernevasket i mange år, så på en måte kan man forsvare litt av denne filmtolkningen. Men fremdeles føles denne filmen indisk ut. Og kanskje Aladdin var indisk, men bodde i Kina? Jeg vet ikke lenger, men barndommen min har blitt ødelagt!

Det man ser og opplever i Aladdin er latskap og ikke noe annet. Jeg synes at disse filmene her blir bare dårligere og dårligere. Jeg skjønner ikke poenget, jo jeg skjønner poenget, poenget er penger. Men dette er filmer som bare ødelegger det som skaper filmglede og ekte filmmagi. For Aladdin skaper ikke noe filmmagi i det hele tatt, det er en livløs film med tomme og kjedelige karakterer som man ikke ønsker å følge. Filmen engasjerer ikke med sin slappe historiefortelling.

Og som vanlig så hjelper det heller ikke med syngingen når tekstene og rytmen ikke stemmer i det hele tatt. Jeg var så glad for at vi var ferdig med dette tullet i en periode, helt til Frozen og Let It go ødela det.

Nei, se heller animasjonsfilmen. Den er sjarmerende og god, det er ikke live-action filmen.

Ekstramateriell:
Aladdin’s Video Journal: A New Fantastic Point of View (11 minutter)
Deleted Song (2 minutter)
Guy Ritchie: A Cinematic Genie (5 minutter)
A Friend Like Genie (5 minutter)
Deleted Scenes (11 minutter)
Music Videos (11 minutter)
Bloopers (2 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.