Pete’s Dragon (2016)

Noen finner en gutt ute i skogen, det viser seg at denne gutten har bodd i skogen i seks år. Hvordan har han klart å overleve? Jo, han ble reddet av en drage, men nå blir deres hverdag forandret når mennesker oppdager og tar med seg gutten tilbake til sivilisasjonen.

Dette er en søt film for de yngste barna, jeg tror ikke yngre barn vil bli skuffet over Pete’s Dragon. Men selv om historien er søt, så er det egentlig ikke mye innhold å spore i Pete’s Dragon.

Når det gjelder dragen i filmen så kan den ikke blir søtere, dragen har faktisk pels! Men når det gjelder animasjonen så ser egentlig dragen helt for jævlig ut med tanke på dagens nivå når det gjelder dataeffekter. Dragen passer liksom ikke inn i dette universet, den hører mer hjemme i en animasjonsfilm.

Karakterene kan ikke bli mer endimensjonale, den som redder filmen er den animerte dragen, utenom den så er det ikke mye forandring man ser i karakterene man følger. Karakterene oppfører seg som programmerte roboter som blir irriterende for oss voksne, dette er ikke ekte mennesker man følger, dette er kun mennesker man finner i filmer og det er ikke sjarmerende for oss eldre.

Skurkene i filmen som egentlig ikke føles ut som skurker, er blinde. De klarer ikke å se at dragen ikke er farlig, og de snille gjør ikke mye for å forsvare dragen. Dette blir frustrerende å se på i en scene når noen vil fange dragen.

Jeg synes det er vanskelig å anmelde en film som Pete’s Dragon. Det er ikke en film med mye budskap eller innhold, det er en søt og varm film som man kan se med de yngre barna en søndagskveld.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.