Visit my YouTube channel here.

Enter the Dragon (1973)

Boards don’t hit back.

Enter the Dragon var dessverre den siste filmen Bruce Lee medvirket i før han døde så altfor tidlig. Noen år senere kom Game of Death, det er en film de fleste vil glemme eksisterer.

At Enter the Dragon er en oppskrytt film, er det ikke noe tvil om. Noen vil kalle Enter the Dragon for den beste filmen Bruce Lee medvirket, noe som er tullball. Enter the Dragon er en ganske kjedelig film med kampkoreografi som ikke hører hjemme i en film der Bruce Lee har hovedrollen. Enter the Dragon var Bruce Lees store gjennombrudd i Vesten. Dette var en Hollywood-produksjon, og det merkes. Glimtet i øyet er vekk, Bruce Lee får ikke ut sin enorme karisma, han blir holdt tilbake.

Enter the Dragon føles ikke mye ut som en kampsportfilm. Kanskje en kampsportfilm på syretripp, for det er så mange latterlige scener i filmen, jeg vet rett og slett ikke hva jeg skal tro. Er det forsøk på humor? Det tror jeg ikke.

Det er rett og slett trist at dette ble den største kommersielle suksessen for Bruce Lee, men jeg er ganske sikker på at mye av inntjeningen hadde mye med hans død å gjøre. Døde mennesker selger bra hvis tidspunktet er riktig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.