Visit my YouTube channel here.

Glass (2019)

Superhelter eller ikke?

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

Glass er altså oppfølgeren til Unbreakable og Split. Unbreakable er en fin film, det er ikke Split som for min del var dum og irriterende da jeg ikke likte konseptet og jeg likte heller ikke rolletolkningen til James McAvoy. Jeg hater denne karakteren, så jeg gledet meg ikke akkurat til å se Glass.

Heldigvis likte jeg Glass mer enn Split. Grunnen til det er at filmen fokuserer på flere sentrale karakterer, så vi slipper alt det maset og den fjollete rolletolkningen til James McAvoy. Jeg hadde ikke orket at filmen ville fokusere for mye på ham hele tiden etter Split.

Men det jeg ble skuffet over var David Dunn og det som skjer med ham. Bruce Willis sover seg gjennom denne rolletolkningen, jeg forventet mye mer når vi endelig skulle følge mannen som kanskje er en superhelt. Han var jo så herlig i Unbreakable, men han får ikke mye å jobbe med i Glass.

Problemet er at de tre sentrale karakterene i filmen blir tidlig innelåst på et psykiatrisk sykehus, og den slitsomme Sarah Paulson må selvsagt ødelegge mye med den samme rolletolkningen vi har sett før. Det føles nesten ut som om hun spiller den samme rollen hver gang jeg ser henne. Hun virker så hul og følelsesløs, har hun i det hele tatt en sjel? Eller tok Bruce Willis og drepte den også?

Ellers mangler Glass skikkelig spenning. M. Night Shyamalan pleier å skape en god og ganske intens atmosfære i sine filmer, og han klarer normalt sett å engasjere med sine mysterier. Det klarer han ikke her, filmen mangler skikkelig nerve og hele tiden ønsket jeg kun å følge David Dunn og Mr. Glass.

Filmen klarer i det minste å underholde, men slutten synes jeg var slapp og i ettertid skulle jeg ønske at man ikke lagde denne oppfølgeren til Unbreakable. Det virker jo som om M. Night Shyamalan ønsker å lage en X-Men film, og det er jo ikke særlig interessant for fansen av Unbreakable?

Glass føles ikke ut som en skikkelig M. Night Shyamalan-film, det har den for lite spenning til. Og som sagt er slutten skikkelig skuffende og lite emosjonell. En karakter som David Dunn fortjente mye mer enn dette her!

Ekstramateriell:
Alternate Opening (3 minutter)
Deleted Scenes (25 minutter)
The Collection of Main Characters (9 minutter)
A Conversation with James McAvoy and M. Night Shyamalan (5 minutter)
Brining the Team Back Together (3 minutter)
David Dunn vs. The Beast (2 minutter)
Glass Decoded (3 minutter)
Breaking Glass: The Stunts (1 minutt)
Connecting the Glass Universe (3 minutter)
M. Night Shyamalan: Behind the Lens (3 minutter)
The Sound of Glass (2 minutter)
Enhancing the Spectacle (3 minutter)
Raven Hill Memorial (2 minutter)
Night Vision (2 minutter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: