Joker (2019)

Joker blir til.

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk Dolby Atmos

En mann som jobber som klovn sliter med psykisk problemer, og etter at han får juling noen ganger har psyken hans fått nok og hans mørke side venter bare på å komme ut.

Joker ble en kjempestor kassasuksess og det er lett å se hvorfor denne filmen ble så godt mottatt. Her slipper man endelig den vanlige superheltformelen, filmen fokuserer kun på Joker og begynnelsen på hans store og underholdende karriere som superskurk.

Joaquin Phoenix hadde store fotspor å følge etter den fantastiske rolletolkningen til Heath Ledger i The Dark Knight. Men det er vel ingen som tvilte på at Joker Phoenix ikke vil levere varene? Hvis du tvilte, så burde du finne deg en annen hobby og slutte å se filmer!

Joaquin Phoenix leverer en fantastisk rolletolkning. Han spiller alltid bra når han kan spille en skadet sjel, og Jokeren er virkelig en skadet sjel. Joaquin Phoenix får ut så mye, jeg fikk jo vondt av fyren! Og han er samtidig så utrolig ekkel, man venter og venter på at hans mørke og sinnssyke side skal ta kontroll over ham.

Joker er regissert av Todd Phillips, mannen bak The Hangover-filmene. Og det er vel ikke så mange som trodde at han kunne lage en film som dette som føles jordnær og litt kunstnerisk ut. Men det har han gjort, han fokuser først og fremst på nedbrytningen til protagonisten. Manuset er stramt, Todd Phillips vet hva ønsker å fokusere på og det er som sagt protagonisten og hans psyke som slår helt sprekker.

Det å si at Joker er en film for alle er å ta litt hardt i. Noen vil nok følte at dette er delvis en kunstfilm, men da man ikke sett blodekte kunstnerfilmer! Dette er et karakterstudie av en ødelagt mann, og vi slipper alt tullet med de snille og kjedelige superheltene.

Det eneste som skuffet meg litt var den siste akten når protagonisten blir til the Joker. Jeg likte ikke helt sminken, det ble litt for mye Jack Nicholson over det hele. Jeg likte mye mer sminken til Heath Ledger, meg jeg skjønner jo hvorfor man ikke valgte å gå den veien.

Ekstramateriell:
Becoming Joker (1 minutt)
Joker: Vision & Fury (23 minutter)
Please Welcome… Joker! (3 minutter)
Joker: A Chronicle of Chaos (3 minutter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.