Visit my YouTube channel here.

Five Feet Apart (2019)

Sykdom og kjærlighet.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

Vi følger tre unge personer som tilbringer sine dager på et sykehus. De har alle en dødelig lungesykdom, og to av dem begynner å falle for hverandre. Problemet er at de ikke får lov til å ta på hverandre, og de må også holde en viss avstand ellers så kan de skape mer problemer som kan få et dødelig utfall.

Sammenligner man Five Feet Apart med en film som The Fault in Our Stars, så holder Five Feet Apart absolutt en mye høyere kvalitet. The Fault in Our Stars var ikke en film som jeg falt for, jeg syntes den var søppel hvis man sammenligner den med Five Feet Apart.

Historien i Five Feet Apart føles mer realistisk ut, karakterene føles voksne ut og man forstår karakterene og hva de føler uten at filmen hele tiden skal trykke inn budskapet hardt i ansiktene våre.

Selvfølgelig blir filmen litt forutsigbar med enkelte hendelser, men jeg følte aldri irritasjon over karakterene og deres reise med tanke på sykdommen de har til felles. Det handler om hva sykdommen gjør med livene deres, vi ser isolasjonen de lever i og vi forstår og føler med dem siden de er så unge.

Skuespillerne er gode, spesielt Haley Lu Richardson som spiller den unge kvinnen er strålende og hun er hjertet i filmen. Hun og hennes nye flamme har god kjemi, det er interessant å følge disse to for de er forskjellige som personer. De er ikke akkurat bestevenner i starten av filmen, men heldigvis faller de for hverandre og de får noen fine stunder i sammen.

Five Feet Apart får frem frustrasjonen over det å være syk på en god og følsom måte. Man føler med de sentrale karakterene i filmen. Man håper på det beste, men prognosen er ikke god hvis man har denne sykdommen. Derfor føler man at det er frustrerende at karakterene ikke kan ta på hverandre og ha kontakt med hverandre. Først blir de straffet med denne sykdommen, så får de ikke lov til å ta på hverandre. Det er vondt å se på, og man blir også frustrert over den ene sykepleieren som gjør livet litt surt for de syke i filmen. Men hun gjør kun jobben sin, så det er vanskelig å hate henne.

Five Feet Apart var en positiv overraskelse. Den er milevis bedre enn den kvalmende The Fault in Our Stars. Five Feet Apart er ikke en fjollete film som The Fault in Our Stars, den viser oss den mer mørke siden og hva sykdommen gjør med livene til de som er rammet. Og man føler med de syke i filmen, de føles ut som vanlige mennesker og ikke kun filmkarakterer.

Ekstramateriell:

Audio Commentary
Crossing it Off: Making Five Feet Apart (14 minutter)
Attention to Detail (6 minutter)
An Artist’s Eye (6 minutter)
Theatrical Fan Event (19 minutter)
Deleted Scenes (8 minutter)
Alternate Ending (2 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.