Visit my YouTube channel here.

Mile 22 (2018)

En amerikansk spesialenhet forsøker å beskytte en indonesisk avhopper. De skal frakte ham til en flyplass, der vil han gi dem en viktig kode og han får asyl i USA som belønning hvis han er en snill mann. Kanskje han også får treffe Donald Trump?

Det er merkelig å se regissører som har underholdt meg i mange år bli dårligere som filmregissører når de blir eldre. Med Mile 22 føler jeg at Peter Berg bommet så grovt at jeg er usikker på om han kan komme tilbake etter denne fiaskoen av en actionfilm.

Mile 22 er en elendig film med latterlige karakterer der de fleste tror det er noen skikkelige tøffinger. Det er spesielt to karakterer som oppfører seg som drittunger, det er karakteren til Mark Wahlberg og karakteren til Lauren Cohan. Jeg ble bare flau over disse to karakterene, skuespillerne overspiller og jeg tror nesten jeg aldri har sett Mark Wahlberg så dårlig i en film før. Hans karakter er også en av de verste karakterene jeg har sett i en film. Han er sint, han har på seg et strikk han må pelle på når han blir stresset. Det hele er bare så latterlig dårlig, og Mark Wahlberg er grusom i denne rollen. Men jeg kan unnskylde ham da karakteren hans er så dårlig skrevet. Mulig han var sint i virkeligheten også med tanke på hvor dårlig filmen er.

Når filmen kun har irriterende karakterer så blir det vanskelig å bli engasjert under denne transportetappen der de snille skal beskytte en mann med en viktig kode. Manuset er syltynt, karakterene er syltynne og skurkene er anonyme. Her mangler man en skikkelig hovedskurk, og han som ser ut som en hovedskurk får bare noen minutter på skjermen.

Når det gjelder actionscenene så er de heller ikke mye å skryte av. Nærkampene er filmet på den klassiske Hollywood-måten noe som innebærer mange nærbilder og lite rytme. Den eneste rytmen man får er en forferdelig klipperytme som stinker. Hva er poenget med å ha med Iko Uwais når man ikke klarer å koreografere gode kampscener? Han får en kort, liten scene som er fin når han bruker en knust bilrute som et sagblad når han tar tak i hodet til skurken og skjærer over strupen hans med den knuste bilruten. Denne scenen fikk frem gliset mitt, ellers frådet jeg av sinne over hvor dårlig filmen var.

Mile 22 er en elendig underholdningsfilm som er skremmende dårlig med tanke på at Peter Berg står bak flere gode actionfilmer. Man kunne nesten tro at det var Michael Bay som hadde regissert filmen da karakterene banner hele tiden og man føler ikke at dette er vanlige personer i det hele tatt. Det eneste man føler er at man følger karikerte filmkarakterer man ikke ønsker å følge. Har Peter Berg nå blitt den offisielle halvbroren til Michael Bay?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.