Visit my YouTube channel here.

The Equalizer 2 (2018)

Robert McCall er ute etter hevn.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1

Jeg elsket den første filmen, men jeg klarte ikke helt å glede meg til en oppfølger da Hollywood pleier å skuffe, og på det punktet så skuffet de ikke, jeg fikk det jeg forventet. Det jeg forventet var et svakt manus og en film som var laget uten hjerte, og det leverte The Equalizer 2. Jeg trodde faktisk ikke at filmen hadde samme regissør som regisserte den første filmen, Antoine Fuqua, men han regisserte også denne oppfølgeren, utrolig nok!

Universet er lite, så det er ikke vanskelig å gjette hvem skurkene er. Og skurkene har ikke snev av personlighet, de er en gjeng med tomme pappesker uten noe form for karisma.

The Equalizer 2 er ikke en god oppfølger, det er en slapp og langtekkelig oppfølger som føles ut som en Steven Seagal-film laget i Øst-Europa. Det skjer lite, filmen mangler for det meste energi og når skurkene blir avslørt så føles de ikke ut som hovedskurkene i filmen. De skal jo være gode til å forsvare seg og drepe, noe de ikke er når de står ansikt til ansikt med Robert McCall. Det virker nesten som om de er noen amatører, for noe tull!

Protagonisten dreper heller ikke så mange sammenlignet med den første filmen. Og dessverre er heller ikke drapene kreative nok, og råskapen vi fikk se i den første filmen finner man ikke i oppfølgeren.

Filmen bruker for mye tid på tull og tøys, men det er det en god grunn til, manuset har nesten ikke noe innhold i det hele tatt. Det som skjer mellom protagonisten og hans unge venn er bare til å bli kvalm av, dette er dårlig historiefortelling og man bryr seg ikke om denne tomme karakteren som protagonisten forsøker å hjelpe slik at han ikke blir drept eller havner bak lås og slå.

Det er rett og slett ikke noe poeng med The Equalizer 2 som en oppfølger. Det er en av de tommeste filmene jeg har sett, det er lite action og for mye fokus på ingenting som ikke gir karakterene og historien noe form for verdi. Den første filmen var en knallgod actionthriller med noen herlige drap, men The Equalizer 2 burde aldri ha sett dagens lys med dette manuset.

Ekstramateriell:
Retribution Mode
Trivia Track
Denzel as McCall: Round Two (7 minutter)
Through Antoine’s Lens (7 minutter)
Seconds Till Death (5 minutter)
Deleted Scenes (23 minutter)
Trailers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.