Visit my YouTube channel here.

8 Mile (2002)

No! what we need to do is put our songs on JLB. Man shut the fuck up. All of us never do shit about nuttin’ and we’re still broke as fuck and living at home with our moms.

Eminem gjør en god jobb i 8 Mile. Han er seg selv, han prøver ikke å spille en annen karakter enn ham selv. Som profesjonell skuespiller hadde han ikke vart lenge, men som seg selv i en eneste film duger han lenge. 8 Mile blir på måte en selvbiografi om hans kamp for å komme seg vekk fra fattigdom og elendighet, bli kvitt sin sceneskrekk og vise alle at han er rappernes svar på Rocky. En typisk historie om en underdog som skiller seg ut for han er hvit i et miljø som består mest av fargede mennesker.

Det jeg savner mest i 8 Mile er mer bakgrunnsinformasjon om moren til Jimmy Smith. Hvorfor i alle dager jobber hun ikke? Hun har tid til å spille bingo, men tid til jobb har hun ikke? Er hun bare en boms, eller er hun syk på en eller annen måte? Noen av rollefigurene fungerer ikke helt optimalt, idioten Cheddar Bob skal være det dumme sjarmtrollet i filmen, men misslykkes helt. Han hører ikke hjemme i dette miljøet og atmosfæren sier klart ifra at 8 Mile trenger ingen Cheddar Bob.

Ellers er 8 Mile er film som forventet. Freestyle rap er hovedingrediensen i 8 Mile, og heldigvis sitter lyrikken som et skudd når alt skal avgjøres hvem som har det i kjeften. En fin film som følger i fotsporene til Rocky, som har et hjerte, men fotsporene til Rocky blir selvfølgelig for store å følge. Men et godt forsøk var det!

2 thoughts on “8 Mile (2002)”

  1. Kim Basinger er mitt STORE problem i denne filmen. Det skal sies at jeg sannsynligvis er den eneste som ikke likte henne i denne, men så skal det sies at jeg finner henne irriterende i nesten alle filmer hun er i. Liker bare ikke den dama. Vet ikke helt hva det er. 7 av 10 er sannsynligvis jeg også hadde landet på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.