Maleficent (2014)

maleficent

Sove nå.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1
Undertekst: Norsk

Dette er fortellingen om Maleficent, den snille feen som forelsket seg i feil mann og som måtte betale prisen for det. Hun kaster en forbannelse over kongens nyfødte barn, og når hun fyller 16 år vil hun falle i dyp søvn og kun ekte kjærlighet kan vekke henne igjen.

Maleficent er regissert av en nykomling som heter Robert Stromberg. Han har ikke laget en eneste film før Maleficent, men han har laget en hel haug med spesialeffekter i forskjellige filmer, både for små og storfilmer.

I hovedrollen som Maleficent finner vi Angelina Jolie. Sharlto Copley spiller den slemme mannen som gjør alt for et kongerike når han stjeler vingene til Maleficent. Som den unge prinsessen finner vi jenta med det store smilet, Elle Fanning.

Nå er det lenge siden jeg har sett Sleeping Beauty, så jeg husker faktisk ikke noe som helst fra den filmen utenom at prinsen vekket opp prinsessen med et kyss. Men i Maleficent så er det først og fremst Maleficent vi følger, vi ser historien fra hennes perspektiv, noe som gjør det interessant.

Maleficent er en underholdende film, man kan tydelig se at man har med en regissør som har jobbet veldig mye med dataeffekter. Selve manuset er ikke så mye å rope hurra for. Det beste er selvsagt å se Maleficent og måten hun forandrer seg på, både på godt og vondt.

Men filmen er rett og slett for kort. Spilletiden klokker inn på rundt 90 minutter, noe man merker på de enkle karakterene. Med unntak av Maleficent, er det så å si null karakterdybde her. Se bare på kongen, han har jo egentlig ikke noe personlighet utenom at han er grådig og gjøre alt for å sitte på tronen. Og kan noen få stoppet Sharlto Copley med sin stygge aksent? Greit, den kan være søt på sin måte i enkelte filmer, men ikke i en film som dette!

Selv ikke prinsessen klarte jeg å bry meg om. Filmen bygger ikke henne opp på en god og naturlig måte. Maleficent mener at alle skal huske historien om den sovende prinsessen, og filmen tar da store snarveier som gjorde at jeg ikke klarte å knytte bånd til noen av karakterene utenom Maleficent.

Maleficent er en veldig lett underholdningsfilm som har et slapt manus, men den blir reddet av en veldig interessant karakter som blir spilt ypperlig av Angelina Jolie. Hun alene klarer å redde denne filmen med sin fantastiske rolletolkning som jeg vil huske lenge.

Bilde: 9/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er selvsagt klart og pent å se på. Sortnivået er også veldig bra.

Lydsporet leverer varene. Rommet ble fylt opp flere ganger underveis, dette er et detaljert og veldig ryddig lydspor som er bare deilig å høre på. Full pott!

Ekstramateriell:
From Fairy Tale To Feature film (8 minutter)
Building An Epic Battle (6 minutter)
Classic Couture (2 minutter)
“Maleficent” Revealed (5 minutter)
Deleted Scenes (7 minutter)
Aurora: Becoming A Beauty (5 minutter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.