Visit my YouTube channel here.

Seventh Son (2014)

seventh son

Rødhåret drage med rastafletter, yeah baby!

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1
Undertekst: Norsk

Den syvende sønn av den syvende sønn må stoppe en ond heks og hennes undersåtter fra i å bli planetens herskere. Hans mentor er en gammel mann som er ekspert i å drepe hekser og andre skumle skapninger. Vil de stoppe ondskapen, og vil den syvende sønn av den syvende sønn være tungen på vektskålen?

Seventh Son er basert på en populær bokserie jeg har null kjennskap til, men etter å ha lest litt om filmen og bokserien, virker det som filmatiseringen av den første boken er helt på jordet, for Tom er i boken kun 12 år gammel. Og det skjer jo helt andre ting i boken enn det gjør i filmen, boken virker mye bedre, mildt sagt.

Filmen er regissert av russiske Sergey Bodrov, han har regissert en hel haug med filmer jeg for det meste ikke har hørt om, men han har laget en film jeg likte, Mongol (2007). I hovedrollene finner vi Jeff Bridges, Julianne Moore og Ben Barnes.

Det var visstnok mye trøbbel under innspillingen av denne filmen, og filmen har blitt slaktet av de fleste kritikere. Seventh Son er ikke en god film, etter halvspilt tid skjønte jeg raskt at her har man gapt over for mye med tanke på at spilletiden kun er på 90 minutter.

De mest interessante karakterene er selvsagt de onde i filmen. Det er ganske mange sterke skurker med som har forskjellige krefter og egenskaper, men nesten ingen av dem blir vi nærmere kjent med og de blir heller ikke brukt i det hele tatt før mot slutten av filmen. Jeg skjønner ikke at man i 2015 ikke ser at Seventh Son som film lekker som en sil når den ikke klarer å bygge opp karakterer som man føler har en større rolle i bokformatet. Hvorfor ikke heller dele da opp historien over flere filmer?

Visuelt ser Seventh Son jævlig ut. Dette er en av de styggeste fantasifilmene jeg har sett, det er i flere scener noe rart med bildet og den visuelle stilen. Og seriøst, hekser som kan forvandle seg til drager? Og den mektigste av dem alle er heksa spilt av Julianne Moore. Når hun forvandler seg til en drage så kan vi dra kjensel på henne, for dragen har røde rastafletter! Hva pokker er det som foregår?

Universet vi befinner oss i føles lite, heltene er ikke interessante og det vi ser av actionscener har vi sett så mange ganger før i andre filmer. Jeg holdt på å sove den siste halvtimen, det var så lite stimulerende.

Nå har ikke jeg sett alle filmene Jeff Bridges har medvirket i, men jeg har sett mange filmer. Han er en av mine favorittskuespillere, men her leverer han etter det jeg har sett sin dårligste rolletolkning noensinne. Måten han prater på er mildt sagt irriterende. Han ser heller ikke ut med den stygge barten og skjegget han har anlagt. Julianne Moore er elendig hun også. Hun er så kjedelig og tom som en mektig og ond heks. Her har vi altså to Oscarvinnere og de stinker! Greit, manuset er dårlig, men skuespillerne er dårligere enn manus , det burde si sitt.

Nå kommer det ikke til å komme flere filmer i denne serien etter alt rotet det var under innspillingen, og det ble ikke mange kroner i kassa når filmen ble en fiasko på kino. Kanskje en TV-serie hadde vært bedre?

Bilde: 9/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildet er i det minste klart, men litt kjedelig og sterilt på grunn av middelmådige dataeffekter.

Lydsporet er i det minste i toppklassen. Dialogen er klar og tydelig, og lydsporet benytter seg av alle høyttalerne under de større actionscenene. Lyden er varm og behagelig å høre på, og det er enkelte scener her som virkelig benytter seg av bakhøyttalerne.

Ekstramateriell:
The Making Of Seventh Son (25 minutter)
The Legend & Lore Of The Seventh Son (4 minutter)
Visual Effects Gallery
Alternative Ending (1 minutt)
Deleted/Alternate Scenes (27 minutter)
Bradley’s Demise (1 minutt)
Pendle Battle (1 minutt)
Boggart Chase (1 minutt)
Boldmere Fight (1 minutt)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.