The Zero Theorem (2013)

the zero theorem

Meningen med livet er?

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

En mann forsøker å finne ut hva meningen med livet er. Han venter på en telefonsamtale som kan forklare ham det. Han får ikke fri, det er alltid noen rundt ham når han jobber. Han forsøker å bevise at 100 prosent er det samme som null, og at universet vil før eller siden bli slukt av et stort, sort hull, noe som betyr at livet er meningsløst. Han får lov til å jobbe i sitt eget hjem, men det dukker opp en ung gutt og en dame som ikke lar ham få være i fred.

The Zero Theorem er regissert av Terry Gilliam, og i hovedrollen finner vi Christoph Waltz. Jeg vet ikke helt budsjettet på filmen var, men den tjente kun inn 3 millioner norske kroner på kino.

Og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor filmen ikke tjente noe særlig på kino. Det er greit at filmene til Terry Gilliam ikke er for alle, slik har det alltid vært. Men The Zero Theorem føles billig ut, den litt stygge visuelle stilen som Terry Gilliam er kjent for finner man selvsagt også her der karakterene går i stygge, upassende klær, og gjenstander og inventar ser ut som det har gått ut på dato for flere tiår siden.

Nå skal ikke undertegnede si at han skjønte filmen helt, for det gjorde jeg ikke. Hjernen hang med i rundt 50 minutter, og da var det nok. Det som skjer fant jeg ikke særlig interessant. Jeg klarte ikke å falle for karakterene. Det blir mye tull, og protagonisten fant jeg heller ikke særlig interessant. Det hjelper ikke at selveste Christoph Waltz har hovedrollen når hans karakter er så kjedelig og kald.

Nå skal det sies at The Zero Theorem er ikke verdens dårligste film, den blir reddet av den visuelle stilen og noen merkelige karakterer som dukker opp, men som får svært lite skjermtid. Jeg tenker spesielt på de to merkelige personene som ser ut som noen skikkelige bøller, men de gjør ikke mye. Men selve temaet denne gang fungerer ikke noe særlig hvis man er ute etter underholdning.

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 7/10

Bildet er klart, og fargene er gode. The Zero Theorem ser veldig bra ut, overraskende nok.

Dialogen er klar og tydelig. Under enkelte scener benytter lydsporet seg av alle høyttalerne som klarer å fylle opp rommet.

Ekstramateriell:
Behind The Scenes (18 minutter)
The Visual Effects Of Crunching Entities (7 minutter)
The Sets (18 minutter)
The Costumes (28 minutter)
Interviews With Sanjeev Bhaskar & Emil Hostina (10 minutter)
6 Location Featurettes (60 minutter)
London Film Festival Q&A With Terry Gilliam (10 minutter)
The Rats (14 minutter)

2 kommentarer til «The Zero Theorem (2013)»

  1. Den här måste jag se, särskilt som jag gillade De tolv apornas armé och Brazil. Har du sett några likheter med de filmerna?

    1. Godt spørsmål. Dystopisk samfunn er vel det første jeg kommer på. Store, stygge maskiner, stygge klær, merkelige karakterer. Mulig du vil like filmen siden du likte de to filmene du nevnte, det er likheter her, bare at Brazil og Twelve Monkeys er mye mer underholdende og ikke like sær og lukket som The Zero Theorem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.