Visit my YouTube channel here.

Fear and Loathing in Las Vegas (1998)

A drunk person can learn to cope with things like seeing their dead grandmother crawling up their leg with a knife in her teeth. But no one should be asked to handle this trip.

Dopfilmer er ikke helt min greie, moralen min sier at man ikke burde lage så gode underholdningsfilmer om dette temaet, Requiem for a Dream er det perfekte eksemplet på en anti-dopfilm. Men jeg kaster selvsagt stein i glasshus når jeg elsker mange andre type filmer som setter moralen på prøve og overskrider terskler. Men i lille Norge ser man hva som ødelegger familier flest, og det er alkohol og narkotiske stoffer, derfor føler jeg det blir galt å lage underholdningsfilmer om dette temaet. Så har vi USA og våpen da, men jeg bor i lille Norge, så det problemet er ikke like utbredt her til lands sammenlignet med rusmidler. Derfor kan jeg på en måte være glad for at jeg bor i Norge, ellers hadde jeg fått problemer med actionfilmene til John Woo og Chow Yun Fat også, og det hadde ikke vært morsomt!

Men nå var tiden inne for å se Fear and Loathing in Las Vegas. Regissør er Terry Gilliam, og i hovedrollene finner vi Johnny Depp og Benicio Del Toro. Johnny Depp leverer en av sine beste rolletolkninger noensinne. Han er stor i Fear and Loathing in Las Vegas, det samme er selvsagt den meget ekle Benicio Del Toro, faen for en ekkel mann!

Handlingen er enkel. Dop og to paranoide personer som alltid er dopet på et eller annet. Filmen starter meget friskt, men midtveis i filmen går luften litt ut av ballongen og det blir tregere og tregere. Terry Gilliam gjorde et galt valg i mine øyne. Det er bedre at filmen starter litt tregt, for så å ta seg sakte men sikkert oppover. Jeg elsket den første timen, og følte at Fear and Loathing in Las Vegas var et lite mesterverk. Så begynte jeg å kjede meg når Benicio Del Toro tar en liten pustepause og Johnny Depp blir etterlatt til seg selv og blir litt mer normal.

Fear and Loathing in Las Vegas er fremdeles en meget god film selv om den blir småkjedelig etter den første timen. Men den første timen er god som gull med strålende komikk. Mange artige situasjoner og to skuespillere som utfyller hverandre perfekt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.