Visit my YouTube channel here.

Blitz (2011)

Mannen som elsket politiet.

Blitz er en typisk B-film med mannen som er tøffere enn toget, Jason Statham, i hovedrollen. Merkelig nok får ikke Jason Statham like mye skjermtid som forventet, mannen er jo trekkplasteret, denne skallede ubarberte mannen med sin barske whiskystemme.

Handlingen er enkel med hevn som motiv, det er alt. De første drapene har en ekkel atmosfære over seg, men når vi blir nærmere kjent med drapsmannen, blir det ikke like spennende. Men vi får likevel se noen rå og brutale scener, spesielt den ene draps-scenen tar oss med tilbake til fortauskanten i American History X, bare motsatt vei.

Aidan Gillen som skurken er perfekt. Jeg liker denne karen som aldri har fått sitt store gjennombrudd, han har et perfekt utseende som politimorderen Barry Weiss. Men det blir fokusert litt for mye på hans rollefigur, mannen er jo direkte kjedelig. Det er her det største problemet til Blitz ligger, det er tre historier som blir fortalt, og den ene historien med politikvinnen som er rusmisbruker er helt unødvendig og dreper tempoet til filmen.

Det beste med filmen er Aidan Gillen og filmmusikken som er for god til denne filmen. Blitz er og føles ut som en B-film, noen ganger nærmer den seg faretruende C-film, for rollefigurene er skrevet av en lettere evneveik person som fremdeles befinner seg i barnestadiet der alt er så enkelt og hyggelig. Og de fleste skuespillerne holder et lavt nivå, mange av dem kler ikke rollene de spiller og det høres ut som om de leser sine replikker fra et ark.

Blitz har litt spenning, men flyten er ujevn og Tom Brant er en frekk boms som ikke er et sjarmtroll.

4 thoughts on “Blitz (2011)”

  1. Aiden har jo fått masse flotte roller det siste året. Game of Thrones er jo sjefs serien i 2011, og britiske Identity er ikke dårlig den heller.
    Vi ser ut til å være veldig enige om denne. Morsomt når det skjer…

    1. Skulle legge igjen en kommentar hos deg, men du rakk det først. Vi er nesten helt enige i dette tilfellet, bare karakteren som er ulik. Ikke verst! 🙂

  2. Ja, jeg synes den var verdig en 7 egentlig for den er definitivt over gjennomsnittet jeg har sett i de siste mndene.

    Blitt lite film siste uka, ny patch i Rift så det farmes ingame heheh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.