Visit my YouTube channel here.

Hara-Kiri: Death of a Samurai (2011)

harakiri death of a samurai

En hard måte å dø på.

En fattig ronin ønsker å avslutte sitt liv, han vil begå det som blir kalt seppuku. Han oppsøker et hus der han spør om lov til å ta sitt eget liv, og hans ønske blir innvilget. Men det viser seg at han er ute etter penger, han er ikke ute etter å ta sitt eget liv. Hans sverd er laget av bambus, men de krever at han tar sitt eget liv med sitt bambusverd. Etter en stund kommer det en ny mann som også spør om lov til å begå seppuku, men han har sin egen agenda.

Hara-Kiri: Death of a Samurai er regissert av Takashi Miike, og dette er en nyinnspilling av en film fra 1962 som jeg ikke har sett.

Dette er en film som brenner sakte, så ikke forvent deg en ny 13 Assassins. Hara-Kiri: Death of a Samurai ble laget faktisk det samme året som 13 Assassins, den filmen var også regissert av Takashi Miike, men dette er to vidt forskjellige filmer. Man kan si at Hara-Kiri: Death of a Samurai er en mer tradisjonell samuraifilm som tar for seg bushido-koden.

Mannen som må ta sitt eget liv med sitt bambussverd er en grusom scene å se på. Dette er en lang og brutal scene, den er ikke grafisk, men man hører lyden av bambustre som forsøker å grave seg inn i magen, men først må bambusen gjennom muskler og det tar sin tid. Det er brutalt å se på.

Livet er urettferdig, og Hara-Kiri: Death of a Samurai er en trist film om fattige folk som er gode mennesker, men når man ikke har penger til legehjelp så forstår man hvorfor den unge mannen gjør det han kan for å skaffe seg penger.

Vi møter denne mannen i starten av filmen, så tar filmen oss med tilbake i tid slik at vi kan bli bedre kjent med denne mannen og den andre mannen som dukker opp etter at den første mannen har begått seppuku. Det er en tragisk historie, det kan jeg si uten å røpe for mye.

For å være ærlig fant jeg Hara-Kiri: Death of a Samurai litt treg for min smak. Det er en vellaget film, men den er veldig treg og deprimerende, så dette er ikke en film jeg vil se igjen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.