Visit my YouTube channel here.

Violent Cop (1989)

En sint politimann.

Violent Cop er en herlig film der mannen med steinansiktet, Takeshi Kitano, viser oss sin kalde og brutale side. Han spiller en tøffere og råere utgave av Dirty Harry, han deler ut slag etter slag når skurker skal settes på plass, det er herlig å se avskum i samfunnet få juling.

Historien er enkel og saktegående, bildene er vakre og brutale. Takeshi Kitano trenger ingen nærmere introduksjon, han er mannen som skremmer alle, selv Clint Eastwood må vike unna for denne mannen. En annen som bemerker seg i positiv forstand er leiemorderen, spilt av Hakuryu. Han er herlig kald og psykotisk. Scenene der Hakuryu og Takeshi Kitano møtes er nervepirrende, her snakker vi om to gale rollefigurer som ikke skyr noen midler for å vinne.

I Violent Cop viste Takeshi Kitano alle hva som bodde i ham, både som skuespiller og regissør. Se bare på de vakre bildene han serverer oss, dette er glimrende kamerabruk. Filmen kan sikkert være litt treg for mange, men belønningen venter med en glimrende slutt som er artig og passende. Livet går videre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.