Visit my YouTube channel here.

Glory to the Filmmaker (2007)

glory-to-the-filmmaker.jpg

Takeshi Kitano vil ikke lage en ny gangsterfilm, så han utforsker flere sjangere. Han skal vise kritikerne at han ikke bare kan lage gangsterfilmer.

Takeshi Kitano behøver ikke nærmere presentasjon. Denne gangen har det rablet for mannen med steinansiktet. Jeg lo så jeg grein av Glory to the Filmmaker, for jeg har sjelden sett maken til idiotisk komediefilm. Takeshi Kitano parodier både seg selv og andre kjente filmer fra diverse sjangere. Takeshi Kitano går rundt å bærer på en oppblåsbar dukke av seg selv, og det blir det mye moro ut av.

Vi følger Takeshi Kitano der han forsøker seg på forskjellige sjangere som han aldri har vært borte i som regissør. Formelen er en mengde kortfilmer, Takeshi der Kitano viser at han ikke takler visse sjangere. Det vil si etter en liten stund begynner brikkene å falle på plass og Takeshi Kitano finner ut at han skal lage en katastrofefilm. Det blir en lengre film etter hvert, det tar bare litt tid for godeste Takeshi Kitano å opparbeide seg den nødvendige selvtillit. Noen av de første kortfilmene er dørgende kjedelige, men det er det som er poenget. Herregud så sært tenkte jeg i starten, og slik tenkte jeg hele veien til rulleteksten dukket opp. Glory to the Filmmaker handler egentlig om ingenting, bare Takeshi Kitano sine forsøk på forskjellige filmsjangere.

Det er er noen herlige rollefigurer som dukker opp her. De er så gale at man lurer på hva godeste Takeshi Kitano har røykt. En av scenene som tar av er på en liten kafe der noen forsøker å lure seg unna regningen med å putte et insekt i maten. Det ender med at to svære kokker som tydeligvis må være noen kjente wrestlere fra Japan, banker opp kundene sine skikkelig. Hele scenen er så overdrevet, at jeg fikk latterkrampe. Filmen har en del av slike scener. Hva med en gal vitenskapsmann som har bygget en liten kamprobot der Takeshi Kitano sitter inni. Bruden til Takeshi Kitano har rømt til en politistasjon, og Takeshi Kitano gir seg ikke uten kamp. Hele forløpet til denne scenen er helt genialt med denne gale vitenskapsmannen som har den sykeste latter du kan tenke deg.

Liker du Takeshi Kitano og har kjennskap til hans filmer, er Glory to the Filmmaker en film du må se. Her snakker vi sær film.

8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.