Visit my YouTube channel here.

Fido (2006)

fido.jpg

Bill Robinson: I’d say I’m a pretty darn good father. My father tried to eat me. I don’t remember trying to eat Timmy.

Shaun of the Dead er den beste filmen jeg har sett som parodierer zombiefilmer. Fido er i like god, men har en litt annen stil. Vi er tilbake i de glade 50-årene, og zombier har blitt tjenere for de levende. Familien Robinson har ikke en zombie, men kona finner ut at det er på tide at familien også får seg en tjener. For i dette samfunnet er det ikke status å ha flere biler, her er man mer vellykket jo flere zombier man har. Men deres nye zombie vil skape store problemer etter hvert. Når zombien spiser opp deres gamle nabo, gjør lille Timmy alt for å skjule hvem som stod bak drapet. I nabolaget har det flyttet inn en mektig mann som er sikkerhetssjef for det ledende selskapet som beskytter folk mot zombier og som har gitt de levende døde en sjanse til. Og han vil til bunns i denne saken.

Fido er en sjarmerende og herlig film. Mye av denne sjarmen kommer av at man har valgt det glade 50-tallet med herlige farger og hårfrisyrer. Fido er ikke en film man gapskratter av, man trekker heller på smilebåndet. Man blir sittende å hygge seg, og da har filmen gjort jobben sin.

Skuespillerne leverer varene. Selv om jeg aldri har fordratt Carrie-Anne Moss etter Matrix trilogien, så takler hun denne rollen bra der hun blir forelsket i familiens zombie. Det er ikke mye blod og gørr her, så ikke se Fido hvis det er det du er ute etter.

En veldig frisk zombiefilm som er absolutt verdt å få med seg.

8

4 thoughts on “Fido (2006)”

  1. Enig, det er ein hyggefilm først og fremst, tross zombiane. Konseptet er fint, men eg synst det blei litt tynt i lengden, sjølv om eg aldri direkte kjeda meg.

  2. Da har jeg fått sett denne, og den var aldeles strålende. Hysteriske Lasse-referanser, lekker tidskoloritt og de flotteste zombiene utenfor en Romero-film på mange, mange år. Selvfølgelig er konseptet morsomst det første kvarteret eller så, men det er så mange ting her at det holder i massevis i halvannen time. Shaun of the Dead når ikke denne til knærne en gang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.