Visit my YouTube channel here.

Oblivion (2013)

oblivion

I wonder, if I come to you, at night – in dreams, in the day – as memories. Do I haunt your hours the way you haunted mine? And I wonder if you see me, when you look at her.

Bilde: 2.40:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 7.1
Undertekst: Norsk

Vi følger en dronereperatør som oppdager at noe er galt når han finner en overlevende etter at et romskip har blitt skutt ned over Jorden. Han og en annen kvinne bor og jobber på en liten svevende base som svever flere tusen meter over bakken. Jorden er ubeboelig etter at en utenomjordisk rase angrep Jorden, og menneskene måtte ty til atomvåpen for å vinne krigen. Det befinner seg fremdeles fiender på Jorden, men når reparatøren finner kvinnen som var om bord romskipet som ble skutt ned, så begynner minene å strømme tilbake. Hvem er denne lekre berta?

Oblivion er den andre filmen til regissør Joseph Kosinski. Hans første film var TRON: Legacy, en lekker visuell film som jeg likte. Oblivion ser heller ikke så verst ut, jeg liker denne regissøren mer og mer.

Oblivion er nok en lekkerbisk når det gjelder det visuelle. Kombinert med fantastisk filmmusikk som er halve filmopplevelsen, så er dette god underholdning. Men filmens historie klarer ikke å følge opp den første halvdelen som er klart den beste delen. Det beste er når vi ikke vet så mye om fienden og hva som foregår. Mystikken, den visuelle stilen og filmmusikken er virkelig høydepunktene i filmen når disse tre elementene kombineres.

Men etter halvspilt tid blir historien veldig generisk, jeg vil si skuffende. Har man sett en nyere science fiction-film som kom ut for noen år siden, og en spesiell TV-serie, så har du historien man finner i Oblivion. Det blir en liten nedtur etter en fantastisk første halvdel. Oblivion låner veldig mye fra en hel haug andre science fiction-filmer også, så særlig original er den ikke.

Romantikken fungerer faktisk veldig bra i Oblivion. Romantikk pleier å være den dårligste delen i denne type lette popcornfilmer. Men i Oblivion føler man faktisk litt sorg når filmen røper hva som egentlig foregår. Det er selvsagt positivt at man kan bry seg om de sentrale karakterene.

Oblivion er ikke en dyp film. Dette er en lett underholdningsfilm som heldigvis er litt mørk i tonen. Underveis møter man karakterer uten personlighet, de sier noen ord eller gjøre noen enkle handlinger som gjør at man vet hvor man har dem. Bryr man seg om dem? Nei, det gjør man ikke.

Ikke forvent en klassiker når du setter på Oblivion. Dette er en fin underholdningsfilm med gode og dårlige elementer, totalt sett så havner Oblivion på plussiden. Det er absolutt en film jeg vil se flere ganger.

Bilde: 10/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 6/10

Bildet er klart, skarpt og pent. Det er litt mykt i dårligere, belyste scener, ellers er dette strålende.

Lyden er krystallklar, detaljert og har luft og bredde. Dynamikken er også god, men jeg savnet litt mer aggressivitet og trykk under actionscenene som smeller høyest. Men det er bare flisespikkeri, for lydsporet er så klart og detaljert at det er en nytelse å høre på.

Ekstramateriell:
Deleted Scenes (4 minutter)
Promise Of A New Word – The Making Of Oblivion (48 minutter)
M83 Isolated Score
Feature Commentary With Tom Cruise And Director/Writer Joseph Kosinski

2 thoughts on “Oblivion (2013)”

  1. Merkelig at du ikke nevner Matrix, da denne filmen er bygd på samme historie. Hvis du ser på bakmennene i kulissene vil du finne den samme gjengen, de bruker bare litt andre metaforer på å fortelle samme historien som de gjorde i Matrix.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.