Prisoners (2013)

prisoners

Hvor langt ville du ha gått for å finne din forsvunne unge?

Bilde: 1.78:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

To unge jenter blir kidnappet, og en av fedrene gjør alt for å finne dem før det er for sent. Samtidig etterforsker en ung politimann saken, og han får nok å stri med, både når det gjelder etterforskningen og håndteringen av en desperat far som er villig til å gjøre det meste for å finne sin datter.

Prisoners er regissert av Denis Villeneuve, mannen som stod bak den fantastiske filmen Incendies. Jeg ble mektig imponert over det han klarte å formidle i den filmen. Jeg forventet at han skulle dykke ned i den mer mørke psyken til karakterene i Prisoners. Det gjør han delvis, men Prisoners blir litt for konvensjonell når den blir veldig forutsigbar og lett å lese etter en stund. Det skuffet meg siden filmen varer i nesten 2 timer og 30 minutter. Da kunne filmen kortet ned spilletiden en halvtime, for det blir til slutt en vanlig spenningsfilm uten så mye dybde med tanke på hva karakteren til Hugh Jackman gjør i filmen.

Skuespillerne er selvsagt gode, her finner man flere gode skuespillere som blant annet Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Terrence Howard, Paul Dano, Maria Bello og Melissa Leo. Jeg visste ikke noe om handlingen i Prisoners, så jeg trodde faktisk at Jake Gyllenhaal skulle være skurken, noe han ikke er siden han spiller politimannen som er ute etter å løse saken.

Prisoners er en spenningsfilm for voksne personer som setter pris på en guffen og mørk atmosfære, og der den setter spørsmål på hvor langt man ville ha gått som foreldre for å finne ut hvor ungen er. Jeg likte filmen, men jeg forventet som sagt mer dybde og en mindre forutsigbar film. For når det gjenstår 40 minutter så skjønner man at man ser en vanlig spenningsfilm og ikke noe mer. Se for deg en film som Spoorloos, bare tenk på nyinnspillingen The Vanishing, så har du Prisoners. Altså ikke så originalt, men likevel blir det ganske spennende på sin forutsigbare måte, for man håper i det lengste at filmen vil overraske.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er klart og skarpt. Det ser veldig naturlig ut, samtidig er det lite sprudlende, det passer til denne filmen. Det skal være livløst og kjedelig.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet benytter seg mest av de tre høyttalerne i front, sidehøyttalerne blir mest brukt til filmmusikk som noen ganger fyller opp rommet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.