Visit my YouTube channel here.

Need for Speed (2014)

need for speed

Yo!

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

En mestersjåfør er ute etter hevn etter at han måtte sone to år i fengsel når en av hans bestevenner ble drept under et billøp. Person som var ansvarlig for vennens død tok ikke ansvar for sin handling, men nå er tiden inne for hevn. Og hvordan skal og kan han hevne seg? Han må kvalifisere seg til et eksklusivt billøp der kun noen få er inviterte, og da må han bli lagt merke til.

Need for Speed er regissert av Scott Waugh, en av to regissører som stod bak filmen Act of Valor. De fleste vet vel at Need for Speed er basert på Need for Speed-spillene.

Need for Speed gjorde det greit på kino, budsjettet var på cirka 400 millioner norske kroner, og den tjente inn rundt 1,2 milliarder norske kroner.

Så over til filmen. For å si det rett ut, manuset er elendig, historien stinker, alt er så generisk og forutsigbart. Need for Speed er en dum film med en stor D. Se for deg en mørkere Smokey and the Bandit uten sjarmen til den filmen, og du har Need for Speed.

Men så har vi bilkjøringen, det er her Need for Speed virkelig imponerer med realistisk bilkjøring der man nesten ikke har brukt dataaeffekter som jeg kunne se. Man føler farten, man føler at en liten feil fra sjåføren vil gi katastrofale følger. Det her er gøy!

Skuespillerne er ikke av de beste. Aaron Paul gjør sitt beste, men han kommer alltid til å være Jesse fra Breaking Bad. Det er litt vanskelig å si hvor langt han kan nå etter den serien, men i Need for Speed så føltes det ut som om han fremdeles var Jesse. For tror du ikke at han feller noen tårer her også! Pinglemannen altså!

Som en bilfilm er Need for Speed verdt å se da den har veldig god bilkjøring, fartsfølelse og oversikt. Selve historien er elendig, og karakterene har ikke høy IQ. Men har du en god hjemmekino er dette en fantastisk film med et herlig lydspor og et krystallklart bilde.

Bilde: 10/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er klart, skarpt og fargene er naturlige og dype. Perfekt bilde!

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet er fantastisk, her er det full pott. Dette er et lydspor med kraft, presisjon og mye bruk av sidehøyttalerne. Lydsporet fyller opp rommet med hissig motorlyder, og når det først smeller så kjenner man det nesten på kroppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.