Visit my YouTube channel here.

3 Days to Kill (2014)

3 days to kill

This kind of guy, he’d never give up.

Bilde: 2.35:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

En CIA-agent blir dødssyk og har kun noen få måneder igjen å leve. De månedene har han tenkt å tilbringe i Frankrike sammen med sin datter og tidligere kone. Han og datteren har aldri hatt et nært forhold, så han håper å bli bedre kjent med henne før han dør. Men så en dag dukker det opp en kvinne som jobber for CIA. Hun sier hun har en kur som kan redde hans liv, det eneste han trenger å gjøre er å jobbe for henne, for hun er ute etter en person som kaller seg for ulven. Han takker selvsagt ja, noe som betyr at det vil bli et lite blodbad i byen.

3 Days to Kill er regissert av McG, og i hovedrollen finner vi gode, gamle Kevin Costner. Historien er skrevet av Luc Besson, og det merker man godt. Det er noe fransk over 3 Days to Kill, her finner man alt fra action, familiedrama og humor i all volden.

Jeg likte filmen, jeg likte at den hadde glimt i øyet. Det som ikke falt helt i smak var historien mellom far og datter, det ble ikke så interessant i lengden for det føltes for klissete ut. Jeg er heller ikke fan av Amber Heard. Hun blir for mye kvinne, hun spiller her en rolle hun spiller altfor ofte. Det blir ikke tennbart å se en kvinne bli tent på seg selv.

Det er i hvert fall energi over actionscenene som blir vist på skjermen. Det er ikke så mange actionscener man får se, men de som blir vist er underholdende å se på. Det er det viktigste. Og man tror på at Kevin Costner kan gjøre det han gjør, noe som også er veldig viktig.

Det var også morsomt å se Kevin Costner i en ledende rolle igjen. Han er ikke like hard som Liam Neeson i Taken-filmene, men han er en mer komplett skuespiller som har glimt i øyet og kan spille på flere emosjonelle strenger enn tøffingen Liam Neeson.

3 Days to Kill er en sjarmerende, liten actionfilm som det lukter fransk av. Noen liker ikke lukten, mens andre liker sjarmen og sjangerblandingen man finner i disse filmene. Jeg er vel en av disse som liker denne form for sjangerblanding.

Bilde: 10/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er klart, skarpt, detaljert og med herlige farger som smelter et is-hjerte.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet klarer å fylle opp rommet flere ganger underveis med filmmusikken og omgivelseslyder. En merker også at lydsporet har ganske mye kraft under eksplosjoner.

2 thoughts on “3 Days to Kill (2014)”

  1. Costner er etter min mening en meget god skuespiller som har fått altfor mye tyn fordi han bommet med noen filmer som for eksempel waterworld. Jeg synes også han har en tendens til å velge den samme rollen litt for mye, skulle gjerne sett ham spille ut hele registeret sitt, slik vi delvis har sett med Gibson. Jeg setter Costner potensielt i samme kategori som Gibson, kanskje ett bittelite hakk under, jeg har jo Gibson på toppen av herrelisten av skuespillere fra Engelskspråklige land.

    1. Ja, han er god. Ble vel for mye med Waterworld og The Postman tror jeg. Også enig i at det blir mye av det samme, men jeg digger ham for det. Han får meg alltid til å slappe av med sin tilbakelente stil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.