Visit my YouTube channel here.

Kill the Messenger (2014)

kill the messenger

Er sannheten verdt det som venter?

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Vi følger en journalist som begynner å grave i en sak der det viser seg at CIA har forsynt amerikanske statsborgere med narkotika. Men å bevise det for allmennheten blir ikke lett, for det som virket som en klar og tydelig sak blir til et lite mareritt for journalisten som skrev artikkelen.

Kill the Messenger er basert på sanne hendelser om en journalist som gjorde det han trodde var riktig, men som gjorde at han aldri ble helt den samme igjen etter en hard kamp med å overbevise sine medarbeidere og befolkningen at myndighetene i USA sto for narkotikainnførselen inn i USA i en bestemt tidsperiode.

Kill the Messenger er regissert av Michael Cuesta, han har for det meste laget TV-episoder. I hovedrollene finner vi Jeremy Renner og Mary Elizabeth Winstead. Det er Jeremy Renner som må bære det meste av lasset, noe han gjør på en stødig måte uten å miste balansen.

Kill the Messenger er en interessant film, det pleier denne type filmer å være. Som vanlig er dette en viktig film for folk som lever i en boble og tror alt vel om myndighetene som styrer landet de bor i, selv i siviliserte land. Det er ikke hyggelig når myndighetene står bak tidenes største narkotikainnførsel og får mange mennesker til å ødelegge livet sitt, som om det ikke var ille nok fra før.

Her følger vi en journalist som graver, reiser rundt og møter personer som bærer på mange hemmeligheter. Underveis forsøker Kill the Messenger å bygge opp spenning, den skal ha oss til å tro at protagonisten og hans familie kanskje er i livsfare hvis han publiserer sin artikkel. På det punktet bommer Kill the Messenger, det føles veldig påtvunget ut og passer ikke helt inn for det skjer jo aldri noe. Men filmen skal ha oss til å tro noe annet.

Det finnes mange filmer som Kill the Messenger. Det er vel ikke direkte noe spesielt med Kill the Messenger som film, men den har en interessant historie å fortelle og det er interessant å følge protagonisten og hans kamp mot overmakten og sine egne kollegaer.

Bilde: 8/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er klart, mykt og fargene er matte. Bildet blir en smule livløst.

Dialogen er klar og tydelig. Sidehøyttalerne blir kun tatt i bruk i noen få scener.

Deleted Scenes (9 minutter)
The All-Star Cast (3 minutter)
Crack In America (3 minutter)
Filming In Georgia (2 minutter)
Audio Commentary

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.