Visit my YouTube channel here.

A Time to Kill (1996)

America is a wall, and you’re on the other side.

A Time to Kill er en film som er overalt med et manus som gaper over for mye, selv med en spilletid på rundt 150 minutter. Filmen er basert på en roman av John Grisham, som jeg ikke har lest. Jeg har lest noen bøker som denne forfatteren har skrevet, og jeg husker jeg likte det meste. Jeg vet ikke om det er filmen som bommer med det meste eller om romanen er dårlig, men noe er galt med filmatiseringen.

Det er mange kjente og gode skuespillere med, men herregud, filmen er så fordummende og lite gripende etter en time har gått. A Time to Kill har så mye å si, men det den forsøker å si er så lite gjennomtenkt. Hele filmen blir nesten forvandlet til en ufrivillig komediefilm når heltene får Ku Klux Klan etter seg, og karene i hvitt er ikke akkurat smarte. De skaper jo ikke frykt, de er klønete og lite truende. Men hvor i helvete er myndighetene? Er det virkelig så vanskelig å finne ut hvem som står bak terroren?

Rettssaken er en farse, en skulle tro at en film som dette skulle fokusere mest på det som skjer i rettssalen. Men ikke her, her er det så mange rollefigurer som må si sine visdomsord, og Ku Klux Klan forfølger de snille og sprer såkalt frykt når de brenner sine små kors på plenen til de utvalgte. Jeg kommer ikke over scenen der Jake Tyler Brigance leker med en bombe. Han gjør noe galt og kaster den så den sprenger. Hva faen slags film skal dette være?

Slutten burde skremme de fleste fra å se denne drittfilmen. Faen så fordummende film med filmmusikk som går på nervene, og en historie som står på stedet hvil mens vi må høre på uinteressant dialog i nesten 150 minutter.

En farse av en film som tar opp et alvorlig og sårt tema, men som finner ut at her må det mer spennening til og mindre alvor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: