Visit my YouTube channel here.

Sin City: A Dame to Kill For (2014)

sin city a dame to kill for

Velkommen tilbake.

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

I Sin City: A Dame to Kill For, følger vi forskjellige karakterer som har hver sin agenda. Den ene er ute etter hevn, en annen som har flaksen på sin side er ute etter å ydmyke en guvernør og den siste gjør alt for sin gamle flamme. Men det er ikke særlig lurt.

Det tok mange år før fikk Sin City fikk en oppfølger. Jeg vet ikke hva grunnen var til det, mulig det var fiaskoen med The Spirit som Frank Miller regisserte. Det var mildt sagt en skikkelig drittfilm og den filmen skadet nok ryktet til Frank Miller.

Men nå er altså oppfølgeren her, filmen er som den første filmen regissert av Robert Rodriguez og Frank Miller. I hovedrollene finner vi Mickey Rourke, Jessica Alba, Josh Brolin, Eva Green og Joseph Gordon-Levitt.

Sin City: A Dame to Kill For gjorde det elendig på kino. Budsjettet finner jeg ikke, men filmen tjente inn rundt 40 millioner amerikanske dollar. Det kan man kalle en flopp. Men er filmen dårlig?

Nei, den er ikke dårlig. Den er heller ikke like god som den første filmen. Sin City: A Dame to Kill For, føles mindre ut enn Sin City, man finner heller ikke så mange kjente og gode skuespillere som man gjorde i den første filmen.

I Sin City: A Dame to Kill For fortelles det tre historier. Historien som er mest interessant er om en gambler som er ute etter å ydmyke en guvernør, men dette er også den korteste historien i filmen.

Den andre historien om en mann som gjør en tjeneste for en gammel flamme er underholdende og den mest actionfylte. Eva Green er alltid strålende som en ond hurpe, og til glede for mange gutter og menn viser hun det meste av kroppen sin i denne filmen.

Så har vi den tredje og siste historien der vi finner en gammel bekjent, Nancy, spilt av Jessica Alba. Denne historien fungerer ikke så godt, det hele blir livløst og Jessica Alba er ikke en god skuespiller. Det hjelper ikke hvor mange ganger hun danser, dansingen veier ikke opp for hennes manglende talent som skuespiller. Det er trist å se hennes forvandling fra å være en dansejente til å bli en tøff kvinne, det er rett og slett håpløst med denne skuespillerinnen. Kan du ikke bare legge opp Alba?

Det var selvsagt morsomt å besøke Sin City igjen, og spesielt var det artig å møte den lite lekre mannen Marv. Stilen er den samme, men Sin City: A Dame to Kill For er ikke like kul som den første filmen, og som sagt er heller ikke rollelisten like imponerende. Samtidig hadde originalen flere artige karakterer, spesielt på skurkesiden. Utenom guvernøren, er det ikke noen skurker i Sin City: A Dame to Kill For som kan matche de beste i originalen.

Liker du originalen, er oppfølgeren verdt å sjekke ut, men den er ikke like god som den første filmen. Alt føles mindre ut, og filmen mangler flere interessante karakterer og Jessica Alba burde ikke fått så mye skjermtid som hun gjorde.

Bilde: 10/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er klart og skarpt. Sin City: A Dame to Kill For ser nydelig ut på Blu-ray Disc.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet er krystallklart og fyller opp rommet med detaljert og luftig lyd som også er aggressivt nok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.