X-Men: Days of Future Past (2014)

x men days of future past

There is a new enemy out there: mutants. You need a new weapon for this war.

Her kan du lese min nye anmeldelse av X-Men: Days of Future Past – The Rogue Cut (2014)

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1
Undertekst: Norsk

Wolverine må ta turen tilbake til syttitallet for å stoppe Mystique fra å drepe en forsker som truer mutantenes fremtid.

X-Men: Days of Future Past var en av filmene jeg gledet meg mest til å se i 2014. Mye av grunnen til det var at Bryan Singer endelig var tilbake i regissørstolen. Han lagde de to første filmene, X-Men og X2, så hoppet han av slik at han kunne lage Superman Returns. Men nå er han endelig tilbake, og etter det jeg har forstått så har han også fått grønt lys til å lage den neste filmen i serien. Men det kunne også ha gått annerledes med tanke på voldteksbeskyldningene som kom frem i dagslys for noen måneder siden.

Så var ventetiden verdt det med tanke på at Bryan Singer endelig skulle regissere en ny film i denne serien? Nei, jeg må si jeg ble litt skuffet over X-Men: Days of Future Past. For å si det med en gang, X-2 og X-Men: First Class er mye bedre filmer enn X-Men: Days of Future Past.

Problemet med X-Men: Days of Future Past er at den har altfor lite action, og for mye drama som ikke fungerer optimalt. De beste dramatiske scenene har vi sett tidligere i de andre filmene som også hadde mye action. Det var ingen scener her som jeg følte var dramatiske nok, emosjonelt følte jeg ingenting for karakterene. Det gjorde jeg i de to første filmene, og i X-Men: First Class.

Noen vil sikkert si at filmens oppgave er å fokusere på karakterene, valgene de har gjort og gjør. Men vi har sett det før, og selv om jeg ikke har lest tegneseriene så vet jeg hva de sentrale karakterene står for og har opplevd! For det er ingenting nytt å hente her, men unntak av en klagete og depressiv Charles Xavier, som har mistet kvinnen i blått. Jeg skjønner bare ikke hvorfor Bryan Singer ville fortelle mye av det samme, for det er ikke interessant!

Samtidig dukket det opp for meg noen nye karakterer i dette universet som jeg ikke kjenner noe til. X-Men: Days of Future Past introduserer ikke disse karakterene i det hele tatt, dermed så er de for meg blottet for personlighet. Det er kun en karakter som blir viet litt tid, det er Quicksilver og han stjeler faktisk showet. Han er den beste karakteren i hele filmen etter min mening, han er herlig sjarmerende og bringer liv til en film som har litt for lav puls.

Universet føltes også veldig lite ut, og utenom noen gode kvalitetsskuespillere skjønner jeg ikke hvordan en film som dette kunne ha kostet så mye som 1,2 milliarder norske kroner å lage. Jeg likte heller ikke det digitale kameraet som ble brukt, for filmen fikk et billig preg over seg, akkurat som en TV-episode som ikke har det høyeste budsjettet.

Slutten skjønte jeg heller ikke så mye av. Jeg vil ikke røpe for mye, men plutselig er tidligere hendelser visket ut. Det gjør at personer som undertegnede bare blir forvirret når jeg ikke leser tegneserier. Alt det vi har vært igjennom med enkelte karakterer, det teller ikke? Det finner jeg meg ikke i!

Nå har ikke jeg noe imot at man prioriterer drama istedenfor action. Det kan være befriende i disse superheltdager, men X-Men: Days of Future Past blir for flat, den går i gamle fotspor som blir for store og det er heller ingen store actionsekvenser som imponerer. Vi har sett det før og bedre, så nå håper jeg X-Men: Apocalypse overbeviser meg om at det fremdeles er noe mer å hente her som vi ikke har sett tidligere i de andre filmene. Jeg vil ha tilbake energien og dramatikken!

Bilde: 10/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildet er klart, skarpt og detaljert.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet fyller opp rommet, det er detaljert og presist. Det eneste som manglet var litt mer trykk, det hele blir litt for pent og ryddig.

Ekstramateriell:
Classification: M (12 minutter)
Double Take: Xavier & Magneto (12 minutter)
Sentinels: For A Secure Future (9 minutter)
X-Men: Reunited (10 minutter)
Deleted Scenes (6 minutter)
Kitchen Sequence (6 minutter)
Gag Reel (5 minutter)

2 kommentarer til «X-Men: Days of Future Past (2014)»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.