Visit my YouTube channel here.

Cruel Winter Blues (2006)

cruel-winter-blues.jpg

Jae Mun sin beste venn blir drept. Jae Mun reiser til hjembyen der moren til drapsmannen bor. Han vil ha hevn. Jae Mun tar kontakt med Dae Shiks mor, og etter en stund får de god kontakt. Jae Mun begynner å få betenkeligheter, og han er ikke sikker på om han vil drepe hennes eneste sønn.

Jeg hadde ikke noen store forventninger til Cold Winter Blues. Nok en gangsterfilm fra Sør-Korea som byr på det vanlige tenkte jeg. Der tok jeg feil. For Cruel Winter Blues er ikke en typisk gangsterfilm fra Sør-Korea. Greit, dette er en gangsterfilm, men filmen har sjel og en fantastisk god historie. Det er noen drap i filmen, men fokuset er på Jae Mun og hans forhold til Dae Shiks mor.

Vi ser hvordan moren til Dae Shik preger livet til Jae Mun, og han får etter hvert problemer med å tenke klart. Hva skal han gjøre? Moren har mistet den ene sønnen i en drukningsulykke, og nå skal han ta livet av hennes siste sønn.

Skuespillerne gjør en fantastisk jobb. Kyung-gu Sol som spiller Jae Mun, gjør en av de sterkeste rolleprestasjonene jeg har sett på lang tid. Jeg ble sittende å måpe, for så god er han i Cruel Winter Blues. Han leverte en god rolletolkning i Public Enemy fra 2002, og det var i den filmen jeg la merke til hans utstråling og talent. Kyung-gu Sol er en meget undervurdert skuespiller. Cruel Winter Blues engasjerer, er spennende og den er rørende til siste sekund.

Cruel Winter Blues er en annerledes gangsterfilm som lykkes stort med historien og rollefigurene i filmen. Er du lei av de samme gangsterfilmene fra Sør-Korea, gi denne filmen en sjanse. Den byr på noe nytt i denne sjangeren.

8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.