Goon (2011)

You have my respect. Whatever that means to you, you got it. But, know this shit hard. If ever there comes a time when it gets down to the morrow, and it’s you and me. Kid, I will lay you the fuck out.

Bilde: 1.78:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk
Ekstramateriell: Ingen.

Doug Glatt er en hardtslående mann som ved et uhell blir en ishockeyspiller. Han kan ikke gå på skøyter, alt han kan gjøre på isen er å banke folk opp. Etter en stund vinner han respekt på isen, og han møter også en jente han faller for, men hun er et ludder som har en kjæreste.

Goon er en morsom hockeyfilm som er sjarmerende og spennende til siste sekund. Doug Glatt er en karakter du ikke kan mislike, han er en enkel mann som er litt deprimert over sin egen livssituasjon. Som seer håper du det beste for denne dumme og sjarmerende mannen. Seann William Scott er fantastisk i rollen som verdens hyggeligste slåsskjempe. Han er så jævla hyggelig, Seann William Scott leverer her sin beste rolletolkning i karrieren, ikke at det sier så mye, men det er rett og slett en fantastisk rolletolkning han leverer i Goon. Jay Baruchel viser mer tenner, og Liev Schreiber er bare herlig som nemesisen til Seann William Scott.

Dette er en morsom film med vulgært språkbruk og dumme karakterer. Problemet med filmen er at den er 30 minutter for kort. Du har flere historier her som skulle vært gravd litt mer i. Men dette er en enkel og underholdende film som har sjarmerende karakterer og energi i slåsskampene.

Goon er en hardtslående og sjarmerende film som de fleste sportselskere burde sjekke ut. Selv om du ikke liker ishockey, så tror jeg du vil like filmen da filmen har så artige rollefigurer. Jeg vil si at du trenger ikke å like ishockey for å like Goon. Dette er en lett og meget underholdende film man kan se mange ganger, så herlig er den!

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildekvaliteten er svært god med naturlige farger. Det er ikke det skarpeste bildet Goon verter opp med, det er flere scener her der bildet blir litt for mykt, men det viktigste er at bildet ikke har noen klare svakheter som en kan pirke på. I noen enkelte scener stemmer ikke hudfargene helt, men det skjer heldigvis ikke ofte. Sortnivået er bra, og kontrasten er ikke satt for høyt opp.

Dialogen er klar og tydelig, og det er bra trykk i dette lydsporet når knyttnever treffer målet. Sidehøyttalerne blir også ofte brukt da spesielt med tribunestøy fra det overivrige publikumet. Jeg ble overrasket over hvor bra dette lydsporet var med god og stram bass når musikken pumpes ut fra høyttalerne. Et aktivt og artig lydspor dette her som sparker fra seg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.