Visit my YouTube channel here.

The Dragon from Russia (1990)

En mann blir kidnappet av en liten sekt med leiemordere. Han skal bli forvandlet til en drapsmaskin, og navnet hans vil bli Free Man.

The Dragon from Russia er basert på mangaserien, Crying Freeman. Som de fleste vet kom det i 1995 en fransk versjon med Mark Dacascos i hovedrollen. Å sammenligne The Dragon from Russia og Crying Freeman er som å sammenligne natt og dag. Crying Freeman har skuespillerne og historien, The Dragon from Russia har actionscenene.

Clarence Fok Yiu-leung er en elendig regissør. Actionscenene mangler flyt, det klippes her og der, alt er bare rot. Samuel Hui, best kjent for å ha hovedrollen i Mad Mission (Aces Go Places-filmene), ser for gammel ut og passer ikke inn i det hele tatt. Maggie Cheung har ikke noe å gjøre her i det hele tatt, hun er altfor god for denne filmen.

Det verste med The Dragon from Russia er lederen for sekten. Han har ødelagt ansiktet sitt, og har verdens styggeste nese og plastikkansikt. Men stemmen, den stemme, fy fader for en jævlig nasal pipestemme denne karen har. Er som å se en dubbet italiensk giallo-film fra 80-tallet. Helt for jævlig, og ikke minst er det flaut!

The Dragon from Russia vil ikke gå inn i historiebøkene som en klassiker. Filmen kunne ha vært bra den, men da måtte man leie inn en bedre regissør enn Clarence Fok Yiu-leung. Se heller Crying Freeman med Mark Dacascos, en velspilt og mørk film som er mye hvassere enn The Dragon from Russia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.