Visit my YouTube channel here.

New Dragon Gate Inn (1992)

new dragon gate inn 92

Sverd og kjærlighet.

Det er ikke mange kampscener i New Dragon Gate Inn. Jeg forventet nok flere kampscener, men det gjør ikke noe da filmen er både spennende og velspilt. Her finner man store stjerner som Tony Leung Kai Fai, Donnie Yen og to meget vakre damer ved navn Maggie Cheung og Brigitte Lin. Litt sjokkerende er det å se at Donnie Yen bruker mer sminke enn damene. I New Dragon Gate Inn spiller Donnie Yen skurken. Han får for lite skjermtid etter min mening.

I denne type filmer er det viktig å ha rollefigurer med personlighet. Det finner man i New Dragon Gate Inn, spesielt Maggie Cheung og Brigitte Lin er de som leverer beste rolletolkninger. Maggie Cheung kan jeg aldri forestille meg som billig, hun er altfor pen og sjarmerende til det. Men hun gjør en god jobb som en billig kvinne som jakter på en mann som elsker en annen kvinne. Brigitte Lin er det noe majestetisk over. Måten hun bærer seg selv på viser klasse. Jeg digger denne dama, og det er synd at hun la filmkarrieren på hylla.

New Dragon Gate Inn er en wuxia-film der rollefigurene bruker mest sverd og andre kastevåpen. Kampscenene er energiske. Jeg har alltid vært den som setter pris på lange tagninger, og at vi ser helhet i kampscenene. En enkel regel er at vi ser tå til topp. Da blir kampscenene i en helt annen klasse, og man kan da i noen scener bruke sakte film og nærbilder for å vise kraft. New Dragon Gate Inn bruker ikke denne koreografien. Her er det korte tagninger med noen flotte scener i sakte film. Jeg savnet oversikt i starten, men i den siste store kampscenen der Donnie Yen briljerer, glemte jeg denne pirkingen og jeg satt heller pris på at dette er en annen type film enn en tradisjonell Jackie Chan-film.

New Dragon Gate Inn har alt. Pene damer som kan spille, gode rollefigurer og en god historie som er enkel, men som fungerer. Siste kampscenen er herlig og sprø, spesielt på slutten når Donnie Yen får trøbbel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.