Visit my YouTube channel here.

Dragon Tiger Gate (2006)

dragon tiger gate

To brødre, to forskjellige skjebner. En dag må de stå i sammen mot sterkere krefter.

Dragon Tiger Gate er basert på en tegneserie. Regissør er Wilson Yip, og i hovedrollene finner vi Nicholas Tse, Shawn Yue og Donnie Yen. Etter hans store comeback i S.P.L., var forventningene høye. Det må sies at Dragon Tiger Gate er en helt annen type film. Her er det mye CGI og vaier. Dette er denne sjangeren Nicholas Tse må holde seg i. Etter hans katastrofale rolletolkning i The Promise, var det befriende å se ham tilbake i gamle trakter. Donnie Yen er selvsagt actionkoreograf i filmen, og det ser man lett. Her er det rett på med kjempebra kampscener. Kampscenene er overdrevet som pokker, men det er stilig å se actionscenene blandet sammen med veldig mye CGI. Filmen er visuelt en nytelse. Selvsagt så dukker det opp noen feil her og der, men det ødelegger ikke opplevelsen.

Så kommer den store nedturen. Den dramatiske delen av filmen er flaut å bevitne. Dialogen er på trynet, og det går tregt unna uten at man føler noe for karakterene i filmen. Dette har i lang tid vært det store problemet når det gjelder actionfilmer fra Hong kong. De klarer ikke å lage troverdig dialog slik at man som seer også interesserer seg for dramadelen og ikke bare venter på actionscenene. Selvsagt er det unntak, men dette viser seg igjen og igjen. Få tak i folk som klarer å skrive manus til dramascenene. Her har Hong Kong mye å lære fra Hollywood faktisk, og ikke minst Sør-Korea.

Dragon Tiger Gate er en ujevn film. Fra briljante kampscener til pinlige dramascener. Det er faktisk ikke så mange actionscener som en kunne ha ønsket seg. Det blir dramadelen som tar flest minutter av filmen. Alle som liker kampsportfilmer med mye CGI, burde se denne for kampene. Dramascenene kan en lett hoppe over.

6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.